Vodič bez vodičského preukazu ohrozil policajtov, pri sebe mal striekačky
06 | 10 | 2020 I SITA

Vodič Škody Octavia pri vychádzaní z vedľajšej ulice nedal prednosť hliadke nitrianskej pohotovostnej motorizovanej jednotky jazdiacej po Štefánikovej ulici v Nitre.


Policajti, ktorých vodič ohrozil aj obmedzil, začali bezprostredne po kolízii vozidlo prenasledovať. To sa pokúsilo uniknúť im, zastavili ho až na Kalinčiakovej ulici.

„Pri ďalšej kontrole vysvitlo, že 30-ročný vodič nemá vodičský preukaz, pretože mu bol v januári tohto roka uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá na 16 mesiacov,“ informovala polícia.

Vodič sa stal podozrivým zo spáchania trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia a policajti mu museli obmedziť osobnú slobodu. Pri predvádzaní dobrovoľne odovzdal policajnej hliadke injekčné striekačky a tzv. „sklenky“ na fajčenie, čím sa následne stal podozrivým z drogovej trestnej činnosti. „Jediné, čo dopadlo dobre, bola dychová skúška, ktorá bola negatívna,“ potvrdila polícia.

Začal sa megaproces s dvadsiatkou obžalovaných. Košický Bašternák na súd ale neprišiel
Pojednávanie so zločineckou skupinou Gabriela Kleina prezývaného aj košický Bašternák sa začalo 10 mesiacov od podania obžaloby. Pred súdom pre rozsiahle daňové podvody stojí dvadsať jeden obvinených. Čítať ďalej
06 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.