Obchodné centrá v Česku budú vypínať wi-fi, aby vyhnali nenakupujúcich a mládež
05 | 10 | 2020 I Ivan Brožík

Obmedzíme vám wi-fi, odkázali obchodné centrá záškolákom. Strážna služba ich má z objektov vyhadzovať.


So skupinkami mladých tráviacich voľný čas na chodbách medzi obchodmi sa centrá v Českej republike hodlajú vyrovnať veľmi netradične. Začínajú zavádzať vlastné opatrenia - rušia odpočinkové zóny, aby predišli grupovaniu sa mladých, na ktorých úkor musia obmedziť počet nakupujúcich zákazníkov. O opatrení informoval portál lidovky.cz.


Nákupné strediská sú plné skupiniek stredoškolákov, ktorí si krátia voľnú chvíľu na lavičkách a radi využívajú pripojenie na bezplatnú wi-fi. Pravdepodobná realita od pondelka, keď v Čechách zavrú množstvo stredných škôl, bude asi taká, že obchodné centrá vypnú wi-fi zóny.

"Už na jar sme zrušili väčšinu odpočinkových zón, to znamená sedačky a lavičky, kde bolo možné posedávať. Výrazne sme znížili počet stolíkov v jedálnych kútikoch, kde dodržiavame predpísanú vzdialenosť od jednotlivých stolov, a je tu teda asi polovičná kapacita sedenia oproti štandardu", povedal serveru Lidovky.cz Jiří Kratochvil, riaditeľ obchodného centra Zlaté jablko v Zlíne. Zároveň vysvetlil, že je pripravená tiež ostraha, ktorá v prípade potreby zasiahne.

V Stuttgarte výtržníci napadli políciu a vyrabovali obchody (VIDEO)
Viac ako tucet policajtov bolo cez noc zranených po tom, ako vypukli nepokoje v nemeckom meste Stuttgart, kde výtržníci poškodili a vyplienili obchody, informuje portál RT. Čítať ďalej
22 | 06 | 2020 | Marek Molnár


Vláda totiž v rámci núdzového stavu, ktorý bude platiť od 5. októbra, nakoniec nevyhlásila žiadne špeciálne obmedzenia pre fungovanie obchodných centier. Aj keď to ešte v utorok minister zdravotníctva Roman Prymula naznačoval s tým, že určité reštrikcie zabránia zhlukovaniu stredoškolákov.

"V jedálnych kútoch by sa ľudia nemali zdržiavať, pokiaľ nesedia na vymedzených miestach. Platí, že stoly musia byť od seba dva metre. To považujeme za dostatočné, aby tam nedochádzalo k žiadnemu veľkému šíreniu nákazy", povedal Prymula.

Obchodné centrá tak budú pravdepodobne vo vlastnom záujme strážiť, aby návštevníci netrávili v rozľahlých chodbách zbytočný čas navyše. a Aby nezaberali miesto tým, ktorí idú nakupovať.

Ak by zamestnanci mohli v nedele pracovať dobrovoľne, zatvorené obchody prevažne nechcú
Ak by bolo prijaté riešenie, že zamestnanec by mal právo odmietnuť prácu v nedeľu a zamestnávateľ by to musel akceptovať, tak by takéto riešenie považovalo za dobré až približne 7 z 10 opýtaných (69 %). Naopak, za zlé riešenie to v súčasnej... Čítať ďalej
03 | 06 | 2020 | SITA