Mimoriadna schôdza parlamentu by mala byť v stredu, tvrdí Fico
05 | 10 | 2020 I SITA

Mimoriadna schôdza parlamentu, ktorú iniciuje strana Smer - sociálna demokracia (Smer-SD), by mala byť v stredu. Na dnešnej tlačovej konferencii to povedal predseda Smeru-SD Robert Fico.


Na mimoriadnej schôdzi chcú poslanci najsilnejšej opozičnej strany formou uznesenia Národnej rady SR (NR SR) zaviazať konkrétnych členov vlády, aby vystúpili v pléne a odpovedali na otázku, aké kroky plánujú podniknúť vo svojich rezortoch, aby „eliminovali katastrofálne dopady rozhodnutí vlády".

Podľa Fica sa budú zaujímať predovšetkým o spôsoby, ako na Slovensku udržať mieru zamestnanosti, vzdelávania a sociálnej súdržnosti.

Nateraz nie je podľa lekárskej komory namieste hovoriť, že ordinovať budú aj nakazení lekári
V tejto chvíli nie je podľa Slovenskej lekárskej komory (SLK) namieste hovoriť o tom, že ordinovať budú aj pozitívne testovaní lekári. Čítať ďalej
05 | 10 | 2020 | SITA


„Nemám teraz informáciu či už predseda parlamentu zvolal schôdzu. Hovorí sa o strede 7. októbra," doplnil Fico na margo termínu konania mimoriadnej schôdze. Podľa neho bude veľká hanba, ak vládna koalícia neschváli program mimoriadnej schôdze.

„Je to veľmi konštruktívny návrh," uviedol a vyzval ministrov, aby prišli na rokovanie NR SR a povedali, čo idú robiť v najbližších týždňoch a mesiacoch. Ministri majú v pléne následne vystúpiť na schôdzi, ktorá sa začína 20. októbra.