Krajčí priznal, že je „na krajíčku“. Ustojí tlak na svoju funkciu?
05 | 10 | 2020 I Natália Sollárová

Ľudí infikovaných novým koronavírusom pribúda a očakáva sa, že ich počty budú čoskoro atakovať tisícku. Zvyšuje sa aj tlak na ministra zdravotníctva Mareka Krajčího.


Podľa ministra budeme mať tento týždeň „určite viac ako tisíc pozitívnych prípadov denne“. Počty hospitalizovaných sa pritom za posledné dni už zdvojnásobili. Ako napísal portál Nový Čas, Krajčí pripustil, že je v nezávideniahodnej situácii a je len kúsok od podania demisie.

„Pravdepodobne mi nikto z vás nezávidí túto situáciu. Pokiaľ ma budete veľmi lámať, aby som to vzdal, ja som na krajíčku,“ reagoval na otázku portálu aktuality.sk, či pri prudkom náraste nakazených neuvažuje o odstúpení, ako sa to udialo v Českej republike v prípade Adama Vojtěcha.

COVID-19: Koniec červených a oranžových okresov? Ministerstvo v tom má jasno
Opatrenia, ktoré vstúpili do platnosti 1. októbra, nebrali do úvahy farbené zaradenia okresu. Skončí mapa rizikových regiónov? Čítať ďalej
04 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Minister vyhlásil, že naďalej cíti podporu Igora Matoviča ako predsedu vlády. Keby sa to však zmenilo, jeho postoj by bol celkom iný. „Keď nebudem mať podporu od svojich kolegov, od pána premiéra a verejnosti, tak nič ma tu naozaj nedrží. Zatiaľ urobím maximum, čo viem. Nie je to vôbec jednoduché. Musíme prinášať zodpovedné informácie, ale ešte ich aj vedieť presadiť. A to je náročnejšie. Ale snažíme sa robiť všetko, čo vieme,“ povedal ďalej šéf rezortu.

Krajčí zároveň priznal, že úrady verejného zdravotníctva už nestíhajú včas dohľadávať kontakty, dodáva Nový Čas. Kapacity preto posilnia študenti i armáda. Hygienici by si mali prilepšiť, ich platy sa budú v dohľadnom čase zvyšovať. Testovanie zlepšia aj nové antigénové testy, ktoré ukážu výsledok už do 15 minút a ich spoľahlivosť je takmer 98 percent. Ich dodávku môžeme očakávať do piatku.

Rozklad nemocnice v Poprade v priamom prenose. Výpovede lekárov pokračujú
Lekárska komora je v šoku z udalostí v Nemocnici Poprad, výpovede odborného personálu pokračujú. Čítať ďalej
04 | 10 | 2020 | Ivan Brožík