Deň jednoty v Berlíne - strety neonacistov s antifašistami
05 | 10 | 2020 I Diana Zaťková
V Berlíne vypukli strety v deň znovuzjednotenia Nemecka po tom, čo sa aktivisti Antifa pokúsili zablokovať cestu krajne pravicového pochodu. Ľavicoví demonštranti zasypali policajtov projektilmi, uvádza portál RT.




Nemecko oslavuje 30. výročie jednoty, čím pripomína znovuzjednotenie krajiny, ktorá bola rozdelená na viac ako 40 rokov. Dňa 3. októbra 1990 bola východná socialistická Nemecká demokratická republika (NDR) rozpustená a pohltená západnou Spolkovou republikou Nemecko.

Nemecké krajne pravicové hnutie „Tretia cesta“, ktoré sa označuje za „nacionalistické“  a „socialistické“  uskutočnilo pri tejto príležitosti v Berlíne pochod. Pôvodne sa malo konať 1. mája, odložilo sa to však kvôli pandémii koronavírusu.

Súd potvrdil podmienku pre muža, ktorý na Facebooku posielal prvákov do plynu
Podmienečný trest pre autora nenávistného komentára na sociálnej sieti pod fotografiou prvákov teplickej základnej školy platí. Krajský súd v Ústí nad Labem vo štvrtok zamietol odvolanie Vítězslava Kroupy, ktorého Okresný súd v Tepliciach na... Čítať ďalej
03 | 10 | 2020 | Timotej Dudka


Akcia prilákala veľkú skupinu ľavicových protestujúcich, ktorí sa pokúsili zablokovať cestu účastníkov  pochodu „Tretia cesta“ . Polícia nasadila do oblasti veľké sily, ktoré sa snažili oddeliť súperiace skupiny a uvoľniť cestu pre pochod.

Demonštranti z asociácie Antifa sa pokúsili usporiadať "sedenie" uprostred cesty, čo viedlo políciu k násilnému odstráneniu a zadržaniu niektorých z nich. To viedlo k potýčkam a podľa úradov aktivisti zasypali orgány činné v trestnom konaní rôznymi projektilmi.

Ruská FSB zadržala jadrového vedca, ktorý je podozrivý z prezrádzania tajných technológií a štátnych tajomstiev
Ruský fyzik je obvinený z prezrádzania štátnych tajomstiev po tom, čo vykonával výskum vo fyzikálnom laboratóriu v Číne, pričom kvôli bezpečnostným opatreniam spojeným s Covid-19 sa tam nemohol vrátiť, informuje portál RT. Čítať ďalej
03 | 10 | 2020 | Marek Molnár