Na COVID-19 už zomrelo takmer trikrát viac Slovákov v porovnaní s úmrtiami na chrípku za posledné roky
02 | 10 | 2020 I SITA

- Na COVID-19 už zomrelo takmer trikrát viac Slovákov v porovnaní s úmrtiami na chrípku za posledné roky. Uviedol to portál vZdravotníctve.sk. Podľa údajov Úradu verejného zdravotníctva SR totiž zomrelo v dôsledku chrípky na Slovensku v posledných troch chrípkových sezónach priemerne 19 ľudí.


Ochoreniu COVID-19 doteraz podľahlo na Slovensku 56 pacientov. Aktuálne je na Slovensku hospitalizovaných 215 ľudí s potvrdeným ochorením COVID-19 a ich počet bude podľa odborníkov ešte narastať. Priemerný ročný počet pacientov hospitalizovaných s chrípkou bol pritom za posledných päť rokov 137. Z toho zápal pľúc prekonalo v priemere 37 ľudí. Vyplýva to zo štatistík Národného centra zdravotníckych informácií.

Ako ďalej uvádza portál vZdravotníctve.sk, podľa štatistík sa chrípkou a chrípke podobnými ochoreniami na Slovensku každoročne nakazí 150 až 160-tisíc ľudí. Na celom svete sa 'chrípkovými virózami' každý rok nakazí 10 až 15 percent populácie a v priemere si chrípka vyžiada od 250-tisíc do 500-tisíc úmrtí. Koronavírusom sa podľa štatistík Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) nakazilo už 34 miliónov ľudí, z ktorých viac ako milión zomrelo. Ide o viac ako dvojnásobný počet mŕtvych oproti bežnej chrípke.

Kočner prišiel o apartmány na Donovaloch. Išlo o dražbu naoko?
Desiatky apartmánov Mariana Kočnera na Donovaloch tento týždeň vydražili. Výsledok aukcie však vyvoláva pochybnosti. Podľa portálu index.sme.sk skončila nehnuteľnosť v rukách jeho exspoločníčky. Čítať ďalej
02 | 10 | 2020 | Natália Sollárová