Najlepšia rada lekára, akú môžeme počuť: leňošte a budete zdraví!
01 | 10 | 2020 I Ivan Brožík

Uznávaný nemecký profesor búra všetky teórie. Zabudnite na ranný beh a radšej zostaňte o niečo dlhšie v posteli.


Dobrá správa pre tých, ktorí si vyčítajú nedostatok pohybu a obávajú sa, že ich lenivosť čoskoro privedie do hrobu. Nemecký vedec, profesor Peter Axt, vo svojej novej knihe tvrdí, že najlepšia cesta ku zdraviu a šťastiu je časté a cieľavedomé leňošenie.  Informáciu prevzal portál blesk.cz.

Leňošenie je vraj najlepší spôsob, ako postaviť bariéru stresu a je tajomstvom dlhého života. Chvíľka poriadneho leňošenie je zdravšia ako sa naháňať v posilňovni. "Ľudia, ktorí radšej doma leňošia namiesto toho, aby si zabehli maratón, alebo sa radi oddávajú popoludňajšiemu spánku miesto hrania squashu s priateľom, majú oveľa väčšie šance dožiť sa požehnaného veku," tvrdí Peter Axt vo svojej publikácii "Radosť z leňošenia".

Duševné zdravie je jednou z našich priorít, tvrdí Krajčí
Duševné zdravie je jednou z priorít Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR. Pri príležitosti Svetového dňa prevencie samovrážd, ktorý si spoločnosť pripomína vo štvrtok, to uviedol šéf rezortu zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO). Význam vidí najmä v... Čítať ďalej
10 | 09 | 2020 | TASR


Profesor z vysokej školy v nemeckej Fulde dodáva, že jediným prospešným a zdravým pohybom pre človeka je priemerne rýchla chôdza. "Výskumy ukázali, že ľudia, ktorí ešte v päťdesiatke behajú dlhé trate, vyplytvajú všetku energiu, ktorú potrebujú na iné účely. Potom trpia stratou pamäte a riskujú predčasnú senilitu."

Uznávaný zdravovvedec, ktorý spolupracuje so svojou dcérou, fyzioterapeutkou, už zaznamenal veľké úspechy so svojimi predchádzajúcimi knihami "Zostaň mladý" a "Jedz až do úplnej štíhlosti ". Podľa Axta je najväčšou záťažou pre ľudské zdravie klasické ranné behanie, ktoré je tak rozšírené v západnej Európe a Amerike. "To vás tak vysaje, že po zvyšok dňa budete fyzicky aj psychicky úplne na dne."

A aký je najdôležitejší profesorov recept na dlhý a plnohodnotný život? "Polovicu svojho voľného času proleňošte a pekne si to užívajte. A hlavne žiadne výčitky svedomia." Poďme teda na to!

Okolitý hluk je škodlivý aj pre zdravie plodu v lone matky
Aj nenarodené dieťa vníma zvuky. Silné zvuky mu môžu poškodiť sluch ešte predtým, ako sa prvýkrát na tomto našom svete nadýchne. Čítať ďalej
23 | 08 | 2020 | Ivan Brožík