David Koller a jeho projekty: Vystriedal niekoľko kapiel, obul sa aj do komunistov!
01 | 10 | 2020 I Timotej Dudka

Bubeník, spevák a skladateľ David Koller je už viac ako tri dekády zásadnou osobnosťou českej hudobnej scény. Autor mnohých dnes už klasických hitov vtlačil svoj rukopis kapelám ako Lucie, Kollerband a Pusa, prešiel však aj radom ďalších skupín a projektov, píše portál Stars24.


Spolu s Michalom Dvořákom zložil Koller hudbu k filmu Amerika (1994), Posledný presun (1995) a More (1995). Sám hral vo filmoch Pražákům, tým je hej (1990) a Akumulátor 1 (1994).

Tiež produkoval albumy Oskara Petra, Mira Žbirku, Lucie Bílej či skupinám ako Alice, Walk Choc Ice alebo Plexis. Spoločne s výtvarníkom Davidom Černým a filmárky Alicou Nellis stál Koller za vybudovaním kultúrneho centra MeetFactory, otvoreného v roku 2007.

David Koller a priateľka Anna: Tajná svadba na zámku!
Svoje „Áno“ dostal už dvakrát, takže tretíkrát to musela byť brnkačka! David Koller (59) z Lucie sa „potichu“ oženil s Annou Dolejskou (33). Tá mu vlani v novembri priviedla na svet štvrtého potomka, syna Davida, informuje portál... Čítať ďalej
04 | 07 | 2020 | Timotej Dudka


Preslávil sa aj ako kritik spoločenských pomerov. V roku 2003 bol spoluautorom výzvy S komunistami sa nehovorí a desať rokov nato pred voľbami upozorňoval na rastúci vplyv komunistov kampaní Nikagda Nezabudněm. Spoločne s Bárou Polákovou vypustil v roku 2012 do sveta ostrú pieseň proti politickej garnitúre s názvom Sami.

Tento rok v lete sa Koller tretíkrát oženil s matkou svojho štvrtého dieťaťa, syna Davida, ktorý sa narodil vlani v novembri. Ešte pred jeho narodením sa stihol stať dedkom, keď sa vlani v auguste jeho synovi z prvého manželstva Adamovi (33) narodil syn Vincent, ktorého má s dcérou Kamila Střihavky Evou. Adam je tiež bubeníkom a občas vystupuje aj v kapelách so svojím otcom.

COVID-19 má aj známy herec Milan Kňažko! S koronou leží v nemocnici
Milan Kňažko leží hospitalizovaný s koronavírusom: „Covid neprajem ani tým, ktorí o ňom šíria bludy,“ píše na svojej sociálnej sieti o čom informoval aj webový portál style.hnonline.sk. Čítať ďalej
30 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.