Strana Spolu vyzvala poslancov, aby nehlasovali za návrh týkajúci sa interrupcií
29 | 09 | 2020 I SITA

Predstavitelia mimoparlamentnej strany Spolu - občianska demokracia Juraj Hipš a Simona Petrík odovzdali poslancom Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) petíciu podpísanú 6 531 ľudmi.


Žiadajú v nej, aby NR SR začala riešiť skutočné problémy a navrhujú desať opatrení, ktoré by skutočne zlepšili postavenie žien a rodín. V tlačovej správe o tom informoval hovorca Spolu Matej Bučko. Petíciu spustili v stredu 16. septembra.

„Skutočná pomoc nie je šikanovanie žien, ktoré sú v tých najťažších životných situáciách, zbytočnou byrokraciou a lehotami. Znižovať počet interrupcií je možné aj naozajstnou pomocou. Vládni poslanci by mali pomôcť tým ženám a rodinám, ktoré by dieťa chceli, no tlačia ich ekonomické dôvody či nedostatok služieb. Dostupné a garantované škôlky a jasle, to je skutočná pomoc ženám a rodinám, ktorú strana Spolu navrhuje,” povedala zástupkyňa platformy Ženy Spolu Silvia Hudáčková.

SIS odtajnila svoju správu. Kočner a Trnka boli napojení na zločinecké skupiny
Na povrch vyplávali (ne)očakávané informácie. Slovenská informačná služba zaznamenala minulý rok viaceré prípady korupcie v policajnom zbore a na prokuratúre. Čítať ďalej
29 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Parlament sa bude dnes zaoberať návrhom novely zákona o zdravotnej starostlivosti. Poslanci hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) chcú presadiť, aby mala žena dlhší čas na premyslenie si umelého potratu, namiesto 48 hodín navrhujú 96 hodín.

Návrh predpokladá detailnejší zber informácií o dôvodoch potratov. Povinnou má byť aj druhá lekárska správa pri indikácii ohrozenia zdravia života matky alebo počatého dieťaťa. Poslanci všetkých štyroch koaličných strán pripravili k novele pozmeňovací návrh. Súčasťou návrhu je povolenie používania interrupčnej tabletky.