Na Slovensku pribudlo v pondelok 231 infikovaných, počet úmrtí pacientov v súvislosti s COVID-19 stúpol na 45
29 | 09 | 2020 I SITA

V pondelok pribudlo 231 infikovaných koronavírusom. Národné centrum zdravotníckych informácií o tom informovalo na webe covid-19.nczisk.sk.


Od prepuknutia ochorenia COVID-19 sa tak na Slovensku nakazilo už 9 574 osôb. Laboratóriá urobili v pondelok 2 561 testov. Počet úmrtí pacientov v súvislosti s ochorením COVID-19 stúpol na 45. Vyliečilo sa 116 ďalších osôb, koronavírus zatiaľ na Slovensku prekonalo 4 329 ľudí.

"V našej krajine pribudlo úmrtie na pľúcnu formu ochorenia COVID-19, celkovo ide o 45. potvrdené skonanie na toto ochorenie. Zosnulý je 70-ročný pacient, zomrel 23. septembra v nemocnici s poliklinikou v Galante," informovala hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová.

Sú nakazení ľudia bez príznakov skutočne infekční?
S rastúcim počtom pozitívnych prípadov nového koronavírusu sa znova stáva aktuálnou otázka, nakoľko sú nakazení ľudia bez príznakov skutočne infekční. Na sociálnych sieťach sa opäť objavujú príspevky, ktoré to spochybňujú citovaním jednej z... Čítať ďalej
29 | 09 | 2020 | Natália Sollárová


V nemocniciach je aktuálne s novým koronavírusom alebo s podozrením naň hospitalizovaných 222 pacientov, potvrdené ochorenie má 187 z nich. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti je 16 osôb, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 18 pacientov. Aktívnych prípadov ochorenia je na Slovensku aktuálne 5 200. Rezort zdravotníctva to uviedol na svojej webovej stránke.

Pozitívny výsledok testov malo 42 ľudí vyšetrených v okrese Trnava. V okresoch Humenné, Tvrdošín a Námestovo pribudlo po 16 infikovaných, po 13 prípadov evidujú okresy Bratislava a Skalica a 12 prípadov má okres Prešov. Po deviatich prípadoch potvrdili hygienici v okresoch Nitra a Pezinok, osem infikovaných má okres Nové Zámky, po šesť okresy Sabinov, Senica, Sobrance a Trenčín a päť okres Košice. Štyri prípady boli v okresoch Malacky, Michalovce, Poprad a Svidník, po tri prípady v okresoch Bardejov, Galanta, Komárno, Piešťany a Senec. Dva prípady boli v okresoch Hlohovec, Košice a okolie, Snina a Trebišov, jeden prípad zaznamenali Bánovce nad Bebravou, Kežmarok, Levice, Martin, Medzilaborce, Stará Ľubovňa, Topoľčany, Vranov nad Topľou a Žilina. Je medzi nimi 121 žien a 110 mužov, sú vo veku od 6 do 95 rokov.