Módna kritička prezradila, čo si myslí o vkuse Sisi Sklovskej, Daniely Peštovej či Zdeny Studenkovej
29 | 09 | 2020 I Timotej Dudka

Hoci šoubiznis a svet módy stále preferujú predovšetkým mladí, pohľad spoločnosti na ženy nad 50 rokov sa radikálne mení. Tzv. „odkvitajúce“, ​​ženy, hodiace sa len do životných rolí babičiek, sú dnes brané ako minulosť. Ich potenciálu si totiž všímajú aj módni giganti, píše portál Blesk.


Daniela Peštová

Manželka Paľa Haberu je mesiac pred svojou päťdesiatkou stále úspešnou modelkou, ktorá dokonale vystihuje vkus elegantnej vyzretej dámy.



„Päťdesiatka je teraz označovaná za novú tridsiatku, a ja hovorím „áno“, avšak s drobným „ale“, týkajúceho sa štýlu obliekania. Pravidlá sa síce zľahčujú, ale neradno zabúdať na vkus, vlastné nedostatky a tiež fakt, že trendy pre teenagerov budú na 60-ročnej žene pôsobiť smiešne,“ tvrdí módna kritička Ina T.

„Hoci si dievčenský sexappeal dokážu niektoré dámy ponechať aj v zrelom veku, podporovať ho romantickým až infantilným štýlom hraničí s tzv. krízou stredného veku. Teda bojom proti prirodzenosti starnutiu a fázam, ktorým sa chce väčšina dám vyvarovať.“

Peštová však svojim vzhľadom dokonale vykresluje vkus vyzretej ženy, ktorá sa nehrá na tínedžerku, a od módnej kritičky portálu Blesk má len veľké plus.

Zdena Studenková

&id=120191798053486

Červené večerné šaty v klasickom strihu do V s horizontálnym strihom pod prsiami a splývavou sukňou zabezpečili herečke na udeľovaní cien Slovenka roka veľkú pozornosť. Hoci sa u starnúcich žien všeobecne bazíruje na skrývanie paží, Studenková si ich obnaženie môže dovoliť. V šatách pôsobí veľmi zvodne.

„Na hrane je pre mňa brutálny náhrdelník s príveskami, ktorý vyznieva tvrdo, a dĺžka šiat, ktorá by mohla byť až na zem. Avšak celok, ktorý perfektne dopĺňa účes v štýle Marilyn Monroe, a vydarené líčenie dáva jasne najavo, že aj žena blížiaca sa k sedemdesiatke môže byť elegantne sexy,“ domnieva sa kritička.

Sisa Sklovská



„Módnymi úletmi väčšinou vyniká, ale na Slovenke roka sa Sisa snažila byť za elegantnú dámu. Stávka na  lesklé šaty s čipkovanými rukávmi by bola aj vyšla, nebyť kombinácie doplnkov, ktoré odkazujú na speváčkinu snahu pôsobiť ako manželka ruského oligarchu.“

„V silikónmi nabitom dekolte vyniká farebný náhrdelník, ktorý má byť hlavným kúskom celého outfitu. Namiesto toho sa o pozornosť bije s nariasenými rukávmi, náušnicami z rovnakej kolekcie a trblietavými topánkami, ktoré by samy o sebe mohli byť šperkom outfitu. Prekombinovanosť a ozdobnosť jednotlivých prvkov je pre zamýšľanú lady eleganciu vražedná,“ konštatuje kritička na záver.

Miro Žbirka by sa fanúšikom najradšej celý rozdal
Legendárny spevák Miro Žbirka (67) má práce až nad hlavu. Po uvedení dokumentu Meky, ktorý teraz robí radosť ľuďom v kinách po celom Česku a Slovensku, vydal nové CD The Best of Miro Žbirka, a aby toho nebolo málo, tak ešte aj knihu piesní s názvom... Čítať ďalej
28 | 09 | 2020 | Timotej Dudka