Šokujúci príbeh: Otec kryl pri prestrelke deti vlastným telom. Schytal guľku a prišiel o prácu!
28 | 09 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Príbeh ako z akčného filmu sa odohral v americkom New Yorku. Streľba v autosalóne mala neuveriteľnú dohru.


Láska rodiča k dieťaťu je jedno z najsilnejších pút, čo preukázal aj otec troch malých detí (6, 5, 2) Anthony Jefferson z amerického New Yorku. Ako píše český Blesk otec bol o svojimi potomkami v autosalóne, keď sa tam náhle strhla prestrelka. Otecko deti bránil vlastným telom a schytal jednu zo striel. Namiesto zaslúžených pôct si ale vyslúžil vyhadzov z práce!
Vážne zranený hrdinský otec

Anthony sedel na gauči v showroome autosalónu v newyorskom Bronxe. So svojimi tromi deťmi sa pri tom  rozprával a rozhodne nečakal, že od hrdinského skutku ho delí len pár sekúnd. Do predajne sa totiž nečakane prirútil maskovaný muž, ktorý začal strieľať z pištole. Anthony však zareagoval rýchlo, strhol svoje deti na zem, skočil na ne a prikryl ich vlastným telom. A dobre spravil.

Kto vie ako by situácia dopadla, keby Anthony otáľal, lebo jedna z guliek totiž zablúdila smerom ku gauču a Anthonyho trafila! Deťom sa vďaka oteckovi nič nestalo. Hrdina ale utrpel vážne zranenie. „Anthony nemôže chodiť, guľka ho zasiahla do pravého stehna,“ uviedla pre server TMZ.com jeho manželka Danica Jeffersonovho.

Streľba v Alabame si vyžiadala sedem mŕtvych
Sedem ľudí prišlo o život v dôsledku streľby, ku ktorej došlo vo štvrtok neskoro večer v meste Valhermoso Springs v americkom štáte Alabama. Čítať ďalej
05 | 06 | 2020 | TASR

Záchranca prišiel o obe práce

Ranou v nohe sa však Anthonyho problémy ešte len začali. Keďže po úraze nebol schopný pohybu, prišiel o obe práce, ktoré vykonával, aby uživil rodinu. Robil totiž nielen pracovníka v údržbe, ale aj robotníka na stavbe. Anthony úraz prekonal v pondelok 21. septembra. Po hospitalizácii v nemocnici už bol prepustený domov, podľa manželky mu ale strela v nohe zostala, a tak ho v blízkej budúcnosti čaká operácia. Rodina dúfa, že výdavky spojené s udalosťou pomôže pokryť zbierka na jednom z miestnych serverov.

Manželka Danica tiež pre TMZ.com opísala, že celá udalosť bola pre jej tri deti veľmi traumatizujúca. Od toho času sa vraj boja chodiť von a v noci sa prebúdzajú s plačom, píše v závere blesk.cz, a preto rodičia Jeffersonovci dúfajú, že sa im ich deti podarí dostať čo najskôr k detskému psychológovi.

Streľba v Missouri si vyžiadala päť obetí vrátane policajta aj strelca
Päť ľudí vrátane policajného dôstojníka a strelca zahynulo pri streľbe na čerpacej stanici v Missouri, informuje HuffPost. Čítať ďalej
17 | 03 | 2020 | Timotej Dudka