Mak sa teší na súťažné štarty pod dlhšej pauze, pôsobenie v Budapešti chce využiť na návrat do reprezentácie
26 | 09 | 2020 I SITA

Slovenský futbalový reprezentant Róbert Mak má po dlhšom čase opäť klub, po odchode z Turecka ešte v jari napokon zakotvil v Maďarsku v majstrovskom tíme Ferencváros Budapešť. V prípade, ak začne pravidelne hrávať, má šancu poviť sa o miesto v národnom tíme.


"V čase koronakrízy nebolo jednoduché si nájsť klub a oni prejavili záujem už dávnejšie, len ja som sa dlhšie rozhodoval. Nakoniec to vyšlo a som veľmi rád, že som sa stal súčasťou Ferencvárosu. Veľmi sa teším, že opäť som v klube, môžem trénovať s mužstvom a hrať zápasy, lebo mi už futbal veľmi chýbal. Je to pre mňa dôležité aj kvôli reprezentácii," povedal Mak v rozhovore pre oficiálny web Slovenského futbalového zväzu.

"Maďarská liga má dobrú úroveň, kluby majú vytvorené výborné podmienky, samotný Ferencváros má skvelé a profesionálne zázemie. Ľudia okolo klubu sú veľmi milí a príjemní. Opakujem, ponuky som mal, ale žiadna nebola táka konkrétna a zaujímavá, ako bola tá od Ferencvárosu. Navyše som si chcel ešte zahrať v európskych súťažiach a keď prišla táto možnosť, potešil som sa, lebo som dostal šancu, ako som spomínal, zahrať si v Európe. Navyše mal o mňa záujem aj tréner, čo je pre hráča dobré,“ pokračoval 29-ročný bratislavský rodák.

Sagan neľutuje, že nemá ôsmy zelený dres. Urobil maximum a teraz pôjde za synom
Peter Sagan tento rok nedoviedol do úspešného konca boj o zelený dres na Tour de France. Vôbec prvýkrát od roku 2012 dokončil najslávnejšie preteky bez toho, aby bol v parížskom cieli pod Víťazným oblúkom dekorovaný na pódiu v zelenej farbe.... Čítať ďalej
21 | 09 | 2020 | SITA


Mak odišiel v jari z Turecka aj z obáv pred koronavírusom. "Koronakríza stále pretrváva, je to cítiť vo všetkých krajinách a čo sa týka športu, je to vidieť najmä na štadiónoch. Prázdne tribúny nie sú príjemné nie len pre nás, ale aj pre fanúšikov, pretože futbal ako aj šport sa hrá pre nich. Aj nám sa lepšie hrá pred plnými tribúnami. Bez fanúšikov je to nezáživné. Uvidíme, kedy sa to zmení, pretože prichádza druhá vlna a vyzerá to, že tak skoro sa život, ani ten futbalový, neobnoví. Zdravie je však dôležité a keď sa človek dáva pravidelne testovať, tak vie, ako na tom je. My v klube máme to šťastie, že nás testujú každý druhý deň. Svoj zdravotný stav poznáme, napriek tomu nám odporúčajú, vyhýbať sa reštauráciám a miestam, kde je veľa ľudí,“ povedal Mak pre web futbalsfz.sk

A s akými cieľmi prišiel do Ferencvárosu? "Pre mňa je dobré, že tréner ma chcel, je to Ukrajinec. Keď sme sa spolu rozprávali, tak mi povedal, že so mnou počíta. Už takmer týždeň trénujem s mužstvom, tréner ma vyzýva k trpezlivosti, že môj čas príde, čaká nás veľa zápasov nielen v lige, ale aj v európskych súťažiach. Čo je veľmi dobré, verím, že v tak nabitom programe šancu dostanem. Potom už bude len na mne, ako ju využijem. Mám za sebou fyzické testy, kouč bol s nimi spokojný, dokonca mi povedal, že som ho milo prekvapil. Moje predstavy sú najmä také, aby som hral a aby som klubu pomohol dosiahnuť úspechy nielen v lige, ale aj v Európe,“ dodal Róbert Mak.