Druhá vlna prudko naberá na sile, zahoďme stranícke tričká!, vyhlásil Pellegrini
26 | 09 | 2020 I Ivan Brožík

Bez politických invektív, zato aj v kritickej atmosfére, neobvyklý politický dialóg v rádiu.


“Nikto nechce strašiť, ide o to, aby sme všetci vnímali vývoj zodpovedne” - povedal v Sobotných dialógoch RTVS podpredseda parlamentu Juraj Šeliga.

Poslanec NR SR za Hlas Peter Pellegrini sa vyslovil, že “si nie je úplne istý” o rýchlosti prijímania urgentných opatrení v alarmujúcej situácii. “Zle je nastavená atmosféra v spoločnosti a bude ťažké hľadať konsenzus...” povedal tiež Pellegrini.

“Včera sme mali 419, dnes máme 552, to že sa navonok nič nedeje, neznamená, že aj v tejto chvíli sa neprijímajú rozhodnutia” - oponoval Juraj Šeliga. Vyzval na “zahodenie straníckych tričiek”. Pripomenul, že prídu reštrikcie. “Nehovorím to rád, ale tak to bude.”

Matovič škodí Slovensku, musí odísť z premiérskeho kresla, hovorí Pellegrini
Slovensko čelí ekonomickej kríze a tu namiesto koncepcií prichádzajú detinské statusy, povedal Pellegrini o Matovičovi. Čítať ďalej
23 | 07 | 2020 | TASR


Pellegrini poprosil Šeligu, aby "vedenie tejto krajiny nenadávalo občanom." Ranný status premiéra Matoviča (ktorý sme zverejnili - pozn. HD) mu "prichádza divný", pretože očakával takúto iniciatívu skôr. Aj Peter Pellegrini požiadal občanov, ktorým rúška prekážajú, nech majú na mysli svojich rodičov a starých rodičov. zároveň vyslovil pochybnosť, či aktuálne disponujeme všetkými legislatívnymi opatreniami, ktoré sme už prijali - napríklad aj e - kontrolou cestujúcich na Slovensko".

V reakcii Juraj Šeliga tak isto vyzval občanov na maximálnu zodpovednosť. Zastal sa premiéra, za jeho tvrdým jazykom, ktorý by podľa vlastných slov nepoužíval, vidí iba starosť o občanov Slovenska. K počtu testovaní ešte podpredseda parlamentu uviedol, že vláda nakupuje milióny testov, "s tým, že testovanie sa masívnym spôsobom zvýši".

Spätné preverovanie záverečných prác by bolo protiústavné, tvrdí J. Šeliga
Zákon, ktorý by umožnil spätné plošné testovanie záverečných prác, nepovažuje podpredseda parlamentu Juraj Šeliga (Za ľudí) za správny a nemyslí si, že sa dá taký zákon napísať. Čítať ďalej
30 | 06 | 2020 | TASR