Washington prehrá vojnu proti spoločnosti Huawei, tvrdí skúsený ekonóm
25 | 09 | 2020 I Marek Molnár

S rastúcim napätím medzi USA a Čínou, čo značne ovplyvňuje technologický sektor, si Intel zaistil licenciu na dodávku vybavenia pre 5G od gigantu Huawei. Program Boom Bust od portálu RT sa zameral na otázku, prečo to Washington dovolil.


K programu sa pripája aj Jeffrey Tucker z Amerického inštitútu pre ekonomický výskum. „Čo sa deje, je to, že Trumpova administratíva si postupne uvedomuje, že žijeme v globálnom ekonomickom prostredí, ktoré sa len ​​tak ľahko neoddeľuje od národného štátu,“ vysvetľuje Tucker.

„Nebudú schopní riadiť tento železný múr medzi Čínou a USA. V digitálnom veku to nie je pravdepodobné,“ ďalej poznamenal skúsený ekonóm.



Ekonóm tiež tvrdí, že spoločnosť Huawei naňho urobila veľmi dobrý dojem. "Ide jednoznačne o spoločnosť, ktorá je riadená veľmi inteligentnými dospelými, ktorí sa viac zaujímajú o prosperitu a technológie, ako len národnú hrdosť," dodal odborník z Amerického inštitútu pre ekonomický výskum.

"Myslím si, že Huawei v konečnom dôsledku dopadne dobre a Trumpova vláda túto vojnu prehrá,“ poznamenal na záver Tucker.

USA prišli s novou ponukou na dohodu o kontrole zbraní, pričom dúfajú, že ju Rusko neodmietne
USA poskytli Rusku ponuku, o ktorej dúfajú, že ju neodmietne - buď prijmú novú dohodu o kontrole zbraní vrátane neobmedzenia zbraní NATO v Európe alebo sa budú zaoberať modernizovaným americkým jadrovým arzenálom na jeho prahu, informuje portál... Čítať ďalej
23 | 09 | 2020 | Marek Molnár