Od predavača parfumov po hollywoodskeho herca: Jean Reno a jeho cesta k úspechu
25 | 09 | 2020 I Timotej Dudka

Za skvelý štart hereckej kariéry vďačí herec šťastnej náhode, ktorá ho zviedla dokopy s Lucom Bessonom. Ten ho obsadil hneď do troch úspešných filmov. A cesta do Hollywoodu sa zrazu otvorila, píše portál Kinotip2.


Jean Reno (72) vyrastal v Maroku, kam jeho rodičia utiekli z Andalúzie pred režimom generála Franca. V sedemnástich rokoch sa tento vysoký Španiel z afrického zapadákova sťahuje do Francúzska, mení si svoje pôvodné meno Juan Moreno y Herrera-Jimenez na Jean Reno a odchádza absolvovať vojenskú službu, aby získal francúzske občianstvo. Po návrate sa púšťa do štúdia herectva a živí sa predajom parfumov.

Začína zbierať herecké skúsenosti a stretáva sa s režisérom Lucom Bessonom. Vzniká snímka Magická hlbočina, ktorá rozpráva príbeh dvoch potápačov. Potom prichádza ďalší Bessonov film Nikita s hlavnou hrdinkou Anne Parillaud (v tej dobe manželka Bessona). Tu herec v malej, ale nezabudnuteľnej úlohe naplno využíva svoj drsný výraz a mohutnú postavu.

http://www.hlavnydennik.sk/2020/07/07/sylvester-stallone-oslavuje-74-narodeniny-%e2%80%8b%e2%80%8blegendarneho-herca-najviac-zranila-smrt-syna/

Vražedná rola čističa Viktora dodáva čaro záverečnej časti filmu. Pre ďalší projekt Leon si Besson pohráva s myšlienkou obsadiť do hlavnej úlohy Mela Gibsona, Al Pacina alebo de Nira. Nakoniec sa rozhoduje opäť pre Rena, ale herec úlohu nedostáva zadarmo. Musí navštevovať intenzívny kurz angličtiny, nasadiť drsnú diétu a denne posilňovať.

Námaha sa ale určite vypláca. Osamelý profesionálny vrah z New Yorku, ktorému obráti život hore nohami dvanásťročná Mathilde (Natalie Portman), sa stáva jedným z najzaujímavejších thrillerov vtedajšej doby.

Herec však aj napriek svojmu drsnému vzhľadu preukázal talent aj v komediálnom žánri, o čom svedčí napríklad séria filmov Návštevníci, Wasabi a Korzický prípad. Vierohodne pôsobí aj vo filmoch Tajomná muža, Mafiáni, Polepšenie darebákov alebo Policajt.

Škandál manželky Willa Smitha: Herec o jej mladom milencovi vedel, ale neprekážalo mu to!
Informácie o tom, že majú Will Smith (51) s manželkou Jadou (48) otvorené manželstvo, prebleskli internetom už pred pár rokmi. Vtedy to však obaja razantne zapierali. Lenže teraz spevák August Alsina (27) tvrdí, že mal s Jadou dlhoročný milostný... Čítať ďalej
04 | 07 | 2020 | Timotej Dudka


Rovnako ako jeho postavy vo filmoch, Jean Reno toho v živote veľa nenahovorí. Najradšej spolupracuje s ľuďmi, s ktorými sa pozná. Medzi jeho obľúbencov patrí herec a scenárista Christian Clavier, s ktorým Reno napríklad putuje v chodbách času vo filmovej sérii Návštevníci.

Hoci Reno nie je na prvý pohľad sukničkár, stihol sa trikrát oženiť a má šesť detí. Striedavo žije a pracuje v USA a Francúzsku. Peniaze investuje do svojich olivových plantáží. V roku 2000 dokonca so svojim produktom vyhral svetovú súťaž.

Sylvester Stallone v slzách: Zomrela jeho mama! Známa astrologička
Predstaviteľ slávneho Rockyho teraz prežíva smutné chvíle. Jeho matka Jacqueline Stalloneová (†98), ktorá skôr než starú ženu kvôli plastikám pripomínala nepodarenú voskovú figurínu, zomrela, píše portál Blesk. Čítať ďalej
22 | 09 | 2020 | Timotej Dudka