Nové pokyny v Británii zakazujú príležitostný sex, prostitútku si ale zavolať môžete
25 | 09 | 2020 I Diana Zaťková

Podľa britských zákonov o koronavírusoch už nie je zakázané mať sex s niekým, s kým nežijete, pokiaľ ste v „nadviazanom vzťahu“.  Ale nedávno aktualizované pokyny naznačujú, že príležitostný sex je stále zakázaný, informuje portál Breitbart.


Zákony  koronavírusovej vlády konzervatívcov priniesli v júni definíciu, ktorá klasifikuje sexuálny styk s niekým, s kým ste nežili, ako „stretnutie“. Právnici začali diskutovať o zmenených a doplnených zákonoch COVID, ktoré zakazovali miešanie domácností. Pritom pozvanie prostitútky do vášho domu na sex môže byť prípustné, pretože dotyčná cestuje za prácou.

Nové predpisy pridané v minulom týždni hlásia, že sa "nemusíte spoločensky dištancovať od nikoho vo vašej domácnosti, teda od ľudí, s ktorými žijete. Tiež sa nemusíte dištancovať od niekoho, s kým máte nadviazaný vzťah. S ľuďmi, s ktorými nežijete, by ste sa mali vyhnúť fyzickému kontaktu, blízkosti tvárou v tvár, ako aj kričaniu alebo spievaniu v ich blízkosti“. Vláda tiež povedala dospelým Britom, že by sa nemali „dotýkať vecí, ktorých sa dotýkali iní ľudia“.
Milenka s výnimkami

Jeden slávny prípad porušenia právnych predpisov lockdownu začiatkom tohto roka upriamil pozornosť celého národa po odhalení strojcu britských obmedzení, profesora Imperial College a poradcu vlády Neila Fergusona, ktorý porušil svoje vlastné pravidlá tým, že dovolil svojej vydatej milenke pendlovať medzi jeho a jej domovom, keď boli pravidlá uzamknutia najprísnejšie.

Mrazivé svedectvo muža, ktorý prežil koronavírus: Tri týždne som bol v kóme, nefunguje mi jedna strana pľúc!
Koronavírus býva často prirovnávaný k chrípke, s čím rad odborníkov zásadne nesúhlasí. Argumentujú to tým, že choroba môže mať aj veľmi ťažký priebeh s radom nečakaných komplikácií. To sa počas jari ukázalo nielen v Taliansku, ale v menšej miere aj... Čítať ďalej
23 | 09 | 2020 | Timotej Dudka


Profesor Ferguson potom rezignoval na svoj vládny post. O niekoľko dní neskôr polícia uviedla, že nebude obviňovať vedca z porušovania jeho vlastných pravidiel, iba incident označila za „sklamanie“. V tom čase bola britská polícia kritizovaná za inak  tvrdý prístup  k presadzovaniu pravidiel blokovania bežných Britov.
Prísne policajné kontroly

Británia sa môže dočkať návratu k prísnej policajnej kontrole po tom, čo vláda v posledných týždňoch zaviedla nové opatrenia vrátane obmedzenia sociálnych skupín na šesť a zavedenia zatváracích hodín  v krčmách o 22:00. Pokuty boli uložené aj tým, ktorí porušili karanténu, ak majú pozitívny výsledok na koronavírus. Minister zdravotníctva Matt Hancock uviedol , že polícia „tvrdo potrestá ľudí, ktorí robia zlé veci“.

Zdá sa ale, že Briti majú záujem pomôcť novému britskému policajnému štátu. Zdroje hovoria, že policajné číslo, ktoré nie je núdzové, ale je určené na udávanie susedov porušujúcich pravidlá, bolo zaplavené telefonátmi a správami o údajných porušeniach zákazov.

Kurz varoval pred pokusom donútiť členské štáty EÚ prijať azylantov
Rakúsky kancelár Sebastian Kurz v utorok varoval pred akýmkoľvek pokusom donútiť členské štáty EÚ prijať žiadateľov o azyl. Európska komisia totiž v stredu predstaví nový pakt o migrácii a azyle. Informovala o tom agentúra AFP. Čítať ďalej
23 | 09 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR