Červeným regiónom na Orave je už aj okres Dolný Kubín
24 | 09 | 2020 I SITA

Po okresoch Námestovo a Tvrdošín je od dnešného poludnia červeným regiónom na koronavírusovej mape Slovenska aj okres Dolný Kubín. Dolnokubínsky regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) s účinnosťou od 12:00 vydal opatrenie, ktorým sa sprísňuje organizácia hromadných podujatí.


Ako informoval Marek Eliáš z ÚVZ SR, väčšina prípadov v pôsobnosti dolnokubínskeho RÚVZ má súvis s epidémiou, ktorá sa rozšírila po autobusovom zájazde do Chorvátska. "V okrese Dolný Kubín má chorobnosť na COVID-19 vzostupný charakter a za posledných 14 dní incidencia nových ochorení je 55,76 nových prípadov na 100-tisíc obyvateľov. Aj v súvislosti so vznikom nových veľkých ohnísk na rodinných akciách, vo firmách v susedných okresoch a prepojenosti obyvateľstva regiónu Oravy, je nevyhnutné prijať nové opatrenia," zdôvodnili svoje rozhodnutie hygienici z Dolného Kubína.

Popri kapacitnom obmedzení hromadných podujatí nové opatrenie zakazuje usporadúvať akékoľvek hromadné podujatia v čase od 22:00 do 6:00 s výnimkou svadieb s celkovým počtom účastníkov do 30 osôb. RÚVZ zároveň nariadil obmedziť prevádzkové hodiny reštaurácií, barov a kaviarní do 22:00. Zakázané sú tiež návštevy na lôžkových oddeleniach nemocníc a v pobytových zariadeniach sociálnej starostlivosti.

Kočner potápa ďalšieho advokáta. NAKA obvinila Matúša Boľoša za pochybný biznis
Policajti z Národnej kriminálnej agentúry obvinili podľa webového portálu aktuality.sk advokáta Matúša Boľoša, s ktorým si mal Marian Kočner písať cez aplikáciu Threema. Čítať ďalej
24 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.