Dôchodkyňu prepadol v jej dome muž
22 | 09 | 2020 I SITA

Policajti obvinili muža, ktorý cez víkend prepadol 75-ročnú babičku v jej dome v Galante. Chytili ho krátko po čine aj s lupom. Ako informovala trnavská krajská polícia, muž vtrhol do kuchyne a dôchodkyňu začal biť po rukách. Kričal, že chce peniaze. 


ena mu dala kabelku, ktorú vysypal a zobral z nej peniaze. Dôchodkyňu potom povláčil po dome a nakoniec ju zatvoril do izby. Postupne ešte prehľadal celý dom a zobral porcelánový servis, sošky, vázy a fľašu s alkoholom. Žene sa medzitým podarilo ujsť a od susedov privolať policajtov.

Tí krátko nato páchateľa chytili vo vlaku, ktorý smeroval do Trnavy. Ako uviedla polícia, okrem alkoholu, ktorý stihol krátko po lúpeži vypiť, zaistili celý lup. Muž sa ku skutku priznal. V minulosti bol už odsúdený za majetkovú trestnú činnosť. Vyšetrovateľ ho obvinil zo zločinu lúpeže a spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie. Za tento čin mu teraz hrozí trest na sedem až 12 rokov.

Súdna rada navrhuje prezidentke odvolať z funkcie všetkých sudcov starších ako 65 rokov
Súdna rada SR posunula prezidentke Zuzane Čaputovej návrh odvolať z funkcie sudcov starších ako 65 rokov. Návrh sa tak týka celkovo 82 sudcov. Čítať ďalej
22 | 09 | 2020 | SITA