Prieskum: Je to podvod! Zareagoval Róbert Fico na pokles preferencií Smer-SD
21 | 09 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

S takýmto číslo určite nerátal. Slovenská televízia si nechala agentúrou Median SK spracovať prieskum hlasov pre jednotlivé politické strany, ak by sa konali voľby v tomto čase. Ich výsledky šéfa ešte donedávna najsilnejšie politickej strany Smer-SD určite šokovali, no taká bola aj jeho reakcia na ne.


Výsledky sa šéf Smeru-SD dozvedel v nedeľňajšej diskusnej relácii O päť minút dvanásť. Na úvod síce priznal, že zostáva konštantný s názorom k prieskumom, no výsledok jeho strany 9,1 % ho napriek tomu nenechali chladným. „Až trištvrte prieskumov sú zmanipulované a aj ten dnešný je podvod,“ okomentoval v stručnosti určite aj pre neho zarážajúce číslo.
Prieskumy ho nikdy nezaujímali

„Tieto čísla ma nikdy nezaujímali. Stačí ísť medzi ľudí a nie robiť prieskumy. Prieskumom tohto typu neverím vôbec. Nálady ale naznačujú, že táto koalícia bude len epizódou v slovenskom politickom živote,“ myslí si Róbert Fico, ako píšu na svojej stránke aktuality.sk.

Sudca rozhoduje, či Moniku J. a ďalších obvinených sudcov ponechá vo väzbe
Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, rozhoduje v pondelok o návrhu na predĺženie lehoty trvania väzby v prípade bývalej štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti Moniky J., obvinenej z... Čítať ďalej
21 | 09 | 2020 | TASR


Minister práce Milan Krajniak v ich debate zase komentoval čísla, podľa ktorých je až 54 % opýtaných ľudí nespokojných s polročným vládnutím tejto koalície, kým spokojných bolo iba viac ako tretina respondentov. „Je to pochopiteľné, asi nikto nie si neprial žiť v týchto časoch. Ľudia sú frustrovaní z obmedzení, chápem, že nálada nie je na tancovanie v spoločnosti. Prvý nápor sme zvládli, tak verím, že sa nám podarí presvedčiť aj nahnevaných, že sľúbené veci budú naplnené už v budúcom roku,“ doplnil Krajniak.
OĽANO iba tesne pred Hlas-SD

Ak by sa voľby do Národnej rady konali v týchto dňoch, zvíťazilo by hnutie OĽANO so ziskom 17 % hlasov. Druhé miesto by podľa prieskumu patrilo novovznikajúcej strane Hlas-SD, ktorú by volilo 16,9 percenta respondentov. Treťou by bola SaS so ziskom 11,9 % hlasov.

Do parlamentu by sa dostalo spolu sedem strán. Vyplýva to z prieskumu, ktorý od 14. do 18. septembra na vzorke 1007 respondentov realizovala agentúra Median SK pre RTVS. Agentúra sa ďalej pýtala aj na spokojnosť s vládou či s prijímanými opatreniami počas koronakrízy ako i po nástupe druhej vlny pandémie.

„Čím viac na mňa budete útočiť, tým viac ma utvrdzujete v tom, že to robím dobre“, obhajuje sa Kollár
„V sieti NAKA uviazli veľké ryby – tu už nejde o úplatky klobáskami“ - v tom vidí predseda parlamentu útočnosť predstaviteľov opozície a časti médií na neho, na jeho straníckych kolegov, na kolegov z koalície a na predsedu... Čítať ďalej
21 | 09 | 2020 | Ivan Brožík