Slovenskí programátori sa pustili do nového projektu, má zlepšiť zdravotnú starostlivosť
20 | 09 | 2020 I SITA

 Slovenskí programátori sa pustili do nového projektu, ktorý má zlepšiť zdravotnú starostlivosť a nemocniciam ušetriť peniaze. Ako v tlačovej správe uviedla spoločnosť Siemens Healthineers, komplexný systém bude fungovať na báze umelej inteligencie.


Nemocniciam môže podľa odhadov ušetriť 30 % nákladov, k dispozícii by ho mali mať koncom budúceho roka. Pre pacientov bude navyše k dispozícii mobilná aplikácia, v ktorej nájdu potrebné informácie o ich liečbe či hospitalizácii.

Projekt Patient Journey Management, do ktorého sa pustili programátori a IT špecialisti zo spoločnosti Siemens Healthineers Slovensko, myslí aj na manažovanie pacientov pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19 a náhle zmeny súvisiace s pandémiou koronavírusu. Na projekte by sa malo podieľať približne 50 softvérových inžinierov a testerov, ktorí budú spolupracovať s odborníkmi v Nemecku.

Matovičova manželka nemala v Arca Capital vložené ani jedno euro
Manželka premiéra Igora Matoviča (OĽANO) Pavlína Matovičová nemala v Arca Capital vložené ani jedno euro. Uviedol to v sobotu počas brífingu premiér. Poukázal na to, že jeho manželka má tri zmenky v Arca Investments, každú vo výške 200.000... Čítať ďalej
20 | 09 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR


Programátori budú v úzkom kontakte aj so zdravotníckymi zariadeniami. "Do spolupráce bude zapojených približne desať nemocníc v Európe a Spojených štátoch. Boli by sme však radi, ak by sa do vývoja zapojila aj niektorá zo slovenských nemocníc," uviedol Alexander Biháry zo spoločnosti Siemens Healthineers Slovensko.

Spoločnosť Siemens Healthineers AG pôsobí v oblasti medicínskych technológií, sídli v Nemecku. Pracuje s poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti po celom svete na rozvoji presnej medicíny, transformácii poskytovania starostlivosti, zvýšení pohodlia pacientov a digitalizácii zdravotnej starostlivosti.