V Rusku sa do výroby dostávajú bezkonkurenčné technológie pre vrtuľníky
19 | 09 | 2020 I Ivan Brožík

Podľa výrobcu sa unikátny dopplerov rýchlomer dostáva do výstroja pre vrtuľníky Mi a Ka.


Výrobný závod v Uljanovsku, spoločnosť JSC UIMDB (pridružená spoločnosť JSC Concern Radio-Electronic Technologies KRET), začala vyrábať bezkonkurenčné ruské vybavenie pre vrtuľníky Mi a Ka, informovala tlačová služba KRET, správu prevzal portál tass.com.

Špecialisti spoločnosti pracovali na výskume a vývoji dopplerovho rýchlomera už od roku 2015. „Merač má minimalizovanú hmotnosť a veľkosť, rozmery nemajú v porovnaní s konkurenciou obdobu“, cituje agentúra generálneho riaditeľa spoločnosti KRET Nikolaja Kolesova.



Dopplerov rýchlomer bol schválený na použitie vo vrtuľníkoch Mi-8 a Mi-171A2, ako aj v Ka-31 a Ka-32M. Je určený na automatické kontinuálne meranie cestovnej rýchlosti vrtuľníka bez ohľadu na viditeľnosť, ročné obdobie a povrch, nad ktorým vrtuľník letí.

Vojenskí piloti otestovali najpokročilejšiu verziu ruského „lietajúceho tanku“ Su-25 (VIDEO)
Rusko vylepšuje svoju flotilu útočných lietadiel Sukoi Su-25, aby ešte viac posilnilo ich schopnosť prežiť. Najnovší variant obrneného lietadla je predvedený v akčnom videu, ktoré bolo vydané ruskou armádou, informuje portál RT. Čítať ďalej
14 | 07 | 2020 | Marek Molnár