Ani umenie, ani sranda: Takto zneuctili hrob Ivety Bartošovej! (FOTO)
19 | 09 | 2020 I Timotej Dudka

Toto už je cez čiaru! Na výstave Českoland môžu návštevníci vidieť "upravený" náhrobok Ivety Bartošovej (†48). Sú na ňom dve blikajúce červené svetlá, ktoré dávajú znamenia vodičom a chodcom, aby vchádzali a nevošli na železničné priecestie, informuje portál Ahaonline.


Kontroverzná výstava v podzemí hotela Pyramida v Prahe si stanovila cieľ šokovať za každú cenu.

„Ak nás niekto nezažaluje, budem sklamaný,“ tvrdí autor exponátov Tomáš Břinek (38) alias TMBK, ktorý sa preslávil satirickými kolážami na sociálnych sieťach. „Prinášam vizuálny zážitok, na ktorý len tak nezabudnete...“ sľubuje grafik, fotograf, hudobník a tiež zať spisovateľky Haliny Pawlowskej (65).

V prípade speváčky, ktorá v apríli 2014 dobrovoľne ukončila svoj život pod kolesami idúceho vlaku, však z tohto zážitku skôr mrazí.

Zdroj: Facebook (Dalibor Palko)


„Považujem to za nemorálne a úbohé!“ Rozhorčil sa Josef Rychtář (62), keď videl fotku zneucteného hrobu svojej manželky. „Človek, ktorý toto urobil, sa chce len zviditeľniť,“ uviedol vdovec po tragicky zosnulej speváčke. „Ivetka má krásny hrob v Říčanoch a pomníček pri koľajniciach v Uhříněvsi, kam stále chodia jej fanúšikovia a zapaľujú tam sviečky. Som zvedavý, koľko ľudí príde na toto!“ Neodpustil si Rychtář.

Výstava Českoland, kde sú podobne upravené náhrobky aj ďalších známych osobností vrátane československého prezidenta Václava Havla (†75) či muzikanta Dana Nekonečného (†52) potrvá do 11. októbra.

Ukrajinský žrebec, veterinár i slovenský spevák: Milenci Ivety Bartošovej, na ktorých sa už zabudlo
O tom, ktorí muži prešli životom zosnulej Ivety Bartošovej (†48), by sa dal napísať niekoľkozväzkový román. Bolo ich totiž viac než dosť a je úplne jedno, či speváčku milovali, chceli sa priživiť na jej úspechu, alebo jej chceli pomôcť v boji s... Čítať ďalej
01 | 09 | 2020 | Timotej Dudka