Situácia sa podľa Krajčího na Slovensku zhoršuje, ohniská nákazy vznikajú na oslavách aj pracoviskách
18 | 09 | 2020 I SITA

Situácia sa na Slovensku postupne zhoršuje. Na piatkovom tlačovom brífingu o aktuálnej epidemiologickej situácii to uviedol minister zdravotníctva Marek Krajčí.


Červených regiónov je u nás už 14. Aktuálne sú medzi rizikové okresy zaradené Bratislava I až V, Lučenec, Michalovce, Nitra, Púchov, Snina, Trenčín, Trnava, Tvrdošín a Žarnovica. Rovnako 14 je aj oranžových regiónov, konkrétne okresy Dunajská Streda, Galanta, Liptovský Mikuláš, Malacky, Námestovo, Pezinok, Považská Bystrica, Prešov, Sabinov, Senec, Skalica, Stará Ľubovňa, Veľký Krtíš a Vranov nad Topľou.

Šéf rezortu zdravotníctva tiež uviedol, že medzi najčastejšie ohniská nákazy patria svadby, rodinné a firemné oslavy s úzkym kontaktom. Regionálni hygienici potvrdili už 17 takýchto ohnísk, často majú nadregionálny charakter. Rizikové sú taktiež diskotéky a bary, väčšie cirkevné stretnutia, športové kempy, ubytovne a pracoviská. Najviac ohnísk potvrdili hygienici práve na pracoviskách, zaznamenali už 21 takýchto ohnísk.

Matovič rozčertil Cigánikovú: Slovný útok nechutnou vetou o jej mame!
Toto premiér zrejme skutočne prehnal. Téma interrupcií je napriek prebiehajúcej pandémii koronavírusu na pôde parlamentu stále živá a intenzívne diskutovaná. Čítať ďalej
18 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.