V Sobranskom okrese zadržali nelegálnych migrantov z Indie a Líbye
17 | 09 | 2020 I

Policajti v pôsobnosti Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície (RHCP) Sobrance zadržali v uplynulých dňoch na východnej hranici šiestich nelegálnych migrantov.


Kým štyroch štátnych príslušníkov Indie po kontrole administratívne vyhostili a uložili im zákaz vstupu na územie SR a ostatných členských štátov EÚ na tri roky, dvoch Líbyjčanov pre ich nízky vek umiestnili do Centra pre deti a rodiny v Medzilaborciach. Informovala o tom hovorkyňa RHCP Sobrance Agnesa Kopernická.

Vstup štvorice cudzincov na územie Slovenska zaznamenali v nedeľu 13. septembra v skorých ranných hodinách kamery monitorujúce vonkajšiu hranicu s Ukrajinou. "Počas pátracej akcie následne kontrolovali policajti v katastrálnom území obce Husák a v katastrálnom území obce Krčava štyroch štátnych príslušníkov Indie bez cestovných dokladov a predviedli ich na oddelenie za účelom zistenia totožnosti," priblížila ďalej Kopernická s tým, že Indovia sa tiež podrobili testu na COVID-19 s negatívnym výsledkom. Policajti ich následne odovzdali príslušníkom Štátnej hraničnej služby Ukrajiny.

Maloletých Líbyjčanov bez sprievodu kontrolovali hraničiari v pondelok 14. septembra v popoludňajších hodinách v katastrálnom území obce Koromľa. Oboch si pracovníci centra pre deti a rodiny prevzali v stredu 16. septembra.

Kyselicu zbaví mlčanlivosti, ak ho o to požiada orgán činný v trestnom konaní, tvrdí Naď
Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) zbaví údajného bývalého príslušníka Vojenského spravodajstva (VS) a koaličného poslanca Lukáša Kyselicu (OĽaNO) mlčanlivosti, ak ho o to požiada relevantný orgán, teda orgán činný v trestnom konaní.... Čítať ďalej
17 | 09 | 2020 | SITA