Testy v stredu na Slovensku odhalili koronavírus u 161 ľudí
17 | 09 | 2020 I SITA

Testy v stredu odhalili koronavírus u 161 ľudí. Laboratóriá otestovali 4 027 vzoriek. Vyliečilo sa ďalších 68 pacientov, počet potvrdených úmrtí v súvislosti s ochorením COVID-19 stúpol na 39.


Národné centrum zdravotníckych informácií o tom informovalo na webe covid-19.nczisk.sk. Ako uviedlo Ministerstvo zdravotníctva SR na svojej webovej stránke, v nemocniciach je aktuálne hospitalizovaných 121 pacientov, potvrdené ochorenie COVID-19 má 103 z nich. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti je desať osôb, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 12 pacientov.

Najviac prípadov opäť pribudlo v okrese Bratislava, a to 26. Okres Skalica eviduje 20 nových prípadov, okres Tvrdošín 12 a okres Dunajská Streda desať. Po deviatich prípadoch potvrdili v okresoch Trnava a Námestovo, sedem pribudlo v okrese Senica, šesť v okrese Žilina, po päť v okresoch Trenčín, Prievidza a Košice. Štyri prípady eviduje okres Sobrance, po tri okresy Senec, Banská Bystrica, Michalovce, Nitra, Pezinok a Poprad. Dva prípady odhalili testy v okresoch Liptovský Mikuláš, Prešov a Stará Ľubovňa. Po jednom novom prípade evidujú okresy Banská Štiavnica, Bardejov, Čadca, Dolný Kubín, Galanta, Hlohovec, Komárno, Levice, Lučenec, Martin, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Partizánske, Piešťany, Púchov, Ružomberok, Šaľa, Turčianske Teplice a Žiar nad Hronom.

Pozitívne testovaných bolo 98 mužov a 63 žien vo veku od niekoľkých mesiacov po 86 rokov. Aktívnych prípadov je na Slovensku aktuálne 2 694.

Mimoriadna správa: Príslušníci NAKA zadržali exšéfa colníkov Ľudovíta Makóa!
Elitní policajti podozrievajú bývalého šéfa finančnej správy z násilného trestného činu, informuje o tom denníkN na svojej webovej stránke. Čítať ďalej
17 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.