Grécky trapas - školy dostali gigantické rúška
17 | 09 | 2020 I Diana Zaťková

Grécky plán dodať školám celoštátne bezplatné masky na tvár výrazne zlyhal po tom, čo sa ukázalo, že doručené rúška pre školy boli príliš veľké pre deti aj dospelých kvôli nesprávnym meraniam, konštatuje portál RT.


Grécki úradníci v utorok pripustili neúspech po tom, čo tento týždeň dostali do škôl prvú várku masiek. "Veľkosť bola od začiatku príliš veľká," uviedol v utorok pre Open TV dodávateľ Yiannis Stathopoulos, ktorý zvíťazil v tendri na 500 000 masiek. Masky určené pre deti do 10 rokov merali 10 x 18 centimetrov a masky pre starších školákov - s rozmermi 12 x 22 centimetrov.


Námestník ministra zdravotníctva Vassilis Kontozamanis sa pokúsil vysvetliť zlyhanie ako „nedorozumenie“ medzi vládou a dodávateľom a uviedol, že merania sa vykonali pre „prešitú“ látku.


Tí, ktorí si rúška objednali, sa zjavne neobťažovali vysvetliť, ako presne by mali byť „prešité“, pretože konečný produkt bol príliš veľký nielen pre deti, ale aj pre kohokoľvek. Výrobca rúšok Stathopoulos trval na tom, že až do konca dodržiaval svoju zmluvu, pričom vysvetlil špecifikácie, ktoré poskytol grécky vládny výbor zdravotníckych odborníkov na koronavírusy.


Profesor Krčméry verí, že je lepšie nechať si nadávať, ako mať plné cintoríny
Čím menej budeme disciplinovaní, tým je väčšia pravdepodobnosť, že sa opatrenia sprísnia. Profesor Vladimír Krčméry v rozhovore pre portál časopisu .týždeň ako odborník upozorňuje, že je dôležité, aby sme druhú vlnu čo najskôr... Čítať ďalej
16 | 09 | 2020 | Natália Sollárová


Grécke sociálne médiá boli zaplavené absurdnými snímkami gigantických masiek, ktoré si školáci priniesli domov. Vo väčšine prípadov tvárové masky, ktoré mali zakrývať ústa a nos, fungovali namiesto toho ako celotvárové masky a jediný spôsob, ako cez ne vidieť, bolo prepichnutie dier v nich.


Okamžite sa im hovorilo padákové masky. Vládne rúškové fiasko sa dostalo pod paľbu aj od ostatných úradníkov, dokonca aj sestry gréckeho premiéra, poslankyne vládnej strany Dory Bakoyannisovej, ktoré to označili za „katastrofické zlyhanie“Ministerstvo zdravotníctva prisľúbilo, že trápny omyl čoskoro napraví.


COVID-19 bol vyrobený v laboratóriu, tvrdí čínska odborníčka (Frances Martelová)
Komentár Frances Martelovej (Breitbart) Čítať ďalej
15 | 09 | 2020 | Diana Zaťková