Cestou Harryho a Meghan naozaj netúžim ísť, tvrdí švédska princezná Sofia
16 | 09 | 2020 I Timotej Dudka

Švédska princezná Sofia (35) bola v minulosti často porovnávaná s manželkou britského princa Harryho Meghan (39). Obe sú neurodzeného pôvodu a žijú tak trochu v tieni starších súrodencov svojich manželov, ktorí sa na rozdiel od princeznej Victorie a princa Williama v budúcnosti nestanú vladármi.


Ako píše portál iDnes, vo Švédsku na trón v budúcnosti zasadne korunná princezná Victoria, ktorej brat, princ Carl Philip, je manželom bývalej modelky Sofie Hellqvistovej. V Británii zas bude kraľovať princ William, ktorého mladší brat Harry si vzal za ženu bývalú americkú herečku Meghan Markle.

Kým Harry a Meghan sa tento rok rozhodli vzdať rolí popredných členov britskej kráľovskej rodiny a žiť „normálne“, vo švédskej kráľovskej rodine to očividne nehrozí, hoci kráľ Carl XVI. Gustaf vlani odobral tituly svojim piatim vnúčatám vrátane detí princa Carla Philipa a princeznej Sofie.

Bývalý kuchár kráľovnej Alžbety prezradil jej osobitný jedálenský zvyk: Tomuto neuveríte!
Veľká dáma za každých okolností! Kuchár kráľovnej Alžbety II. (94) totiž prezradil jedno pikantné tajomstvo - panovníčka si berie nôž a vidličku dokonca aj na hamburgery z fast foodu, informuje portál Blesk. Čítať ďalej
13 | 09 | 2020 | Timotej Dudka


Švédska princezná by mohla žiť aj ako civilistka, ale ona sa rozhodla slúžiť národu a plniť oficiálne funkcie. Na úkor vlastných práv a slobôd, ktoré pred svadbou s princom mala. O svojom živote a veľkých zmenách, ktoré zažila po sobáši s Carlom Philipom, prehovorila v dokumente švédskej televízie TV4.

Na otázku, či niekedy uvažovala, že by sa zachovala ako britská vojvodkyňa zo Sussexu Meghan, odpovedala: „Nie. To naozaj nie. Myslím, že som našla úžasnú rovnováhu a naozaj to vnímam ako pozitívnu vec, že ​​to zvládam počas týchto náročných rokov. Vnímam tiež ako obrovskú výhodu to, že máme s manželom možnosť zdržiavať sa tak trochu v oboch svetoch.“

Princezná však vyhlásila, že trochu chápe Meghan v jej strate identity, ktorú človek prežíva po tom, čo sa stane členom kráľovskej rodiny. „Od doby, kedy som sa stala princeznou, som si prešla mnohými krízami identity,“ priznala.

Harry a Meghan majú na krku ďalšiu prehru: Môžu si za to sami!
Vojna vojvodkyni Meghan proti bulváru sa proti nej samotnej otáča stále viac. Súd sa totiž naďalej prikláňa na stranu novinárov, a experti dokonca Meghan vyčítali, že si za svoje problémy môže sama, píše portál Stars24. Čítať ďalej
14 | 09 | 2020 | Timotej Dudka


Sofia Hellqvistová a princ Carl Philip spolu randili od roku 2010 a v roku 2015 sa vzali. Majú spolu štvorročného princa Alexandera a trojročného princa Gabriela. Princ je mladším bratom princeznej Victorie, ktorá ako prvorodená má právo následníctvo koruny a trónu po otcovi. Švédsko prijalo zákon umožňujúci následníctva ženy na tróne v roku 1980.

Švédsky kráľ s kráľovnou majú ešte najmladšiu princeznú Madelaine. Jej manžel Christopher O'Neill sa rozhodol neprijať šľachtický titul a nestal sa členom švédskej kráľovskej rodiny po sobáši s Madelaine. Žije po jej boku ako civilista a nezúčastňujú sa oficiálnych aktivít.

Únos Meghan a drsná naháňačka! Dráma ako z akčného filmu
Očakávaná kontroverzná publikácia Finding Freedom (Hľadanie slobody) prináša rad prekvapivých informácií. Napríklad to, že manželka princa Harryho (36) na vlastnej koži zakúsila, ako chutí únos, píše portál Ahaonline. Čítať ďalej
12 | 09 | 2020 | Timotej Dudka