Venezuela obvinila amerického „špióna“ z terorizmu
15 | 09 | 2020 I Marek Molnár

Občan USA obvinený z plánovania sabotáže vo Venezuele bol obvinený z terorizmu, uviedol najvyšší prokurátor krajiny, pričom tvrdí, že muž je „žoldnier“ s väzbami na americkú armádu a CIA, informuje portál RT.


Američan identifikovaný ako Matthew John Heath bol tiež obvinený z obchodovania s nelegálnymi zbraňami a zo sprisahania, uviedol v pondelok v televíznom prejave venezuelský hlavný prokurátor Tarek William Saab.

Heath bol minulý piatok zatknutý spolu so šiestimi venezuelskými civilistami a vojenským personálom, prezradil Saab s tým, že mobilné telefóny odobraté mužom obsahovali snímky podozrivých cieľov vo Venezuele vrátane významného mosta v štáte Zulia, ako aj vojenské zariadenia a ropnú rafinériu v Sokole. Špiónovi boli údajne zaistené aj veľké množstvo americkej hotovosti a veľa zbraní, vrátane plastových výbušnín a granátometu.

Saab dodal, že tieto predmety naznačujú, že je „zmluvným žoldnierom“ amerických spravodajských služieb.

Pilot, ktorý sa stretol s UFO, tvrdí, že objekt sa dopustil „vojnového aktu“
Jeden z bývalých stíhacích pilotov, ktorý sa v roku 2004 stretol so záhadným lietajúcim objektom pri pobreží Kalifornie, hovorí, že neidentifikovaný objekt sa pri nevysvetliteľnom stretnutí dopustil „vojnového aktu“, informuje portál... Čítať ďalej
14 | 09 | 2020 | Marek Molnár


"Všetko tu by sa dalo kvalifikovať ako smrtiaca zbraň určená na spôsobenie škody a na podporu atentátov a zločinov proti obyvateľom Venezuely," poznamenal venezuelský hlavný prokurátor.

CIA, ministerstvo zahraničia, ako aj súkromný vojenský dodávateľ Heath, pre ktorý údajne pracoval - MVM Inc. - sa zatiaľ k prípadu nevyjadrili.

Údajná sabotážna zápletka prichádza po tom, čo boli v máji zajatí dvaja bývalí členovia amerických Zelených baretov a skupina venezuelských prebehlíkov, ktorí sa pokúsili o raziu zameranú na zajatie vodcu krajiny Nicolasa Madura.

Prednosta kliniky infekčných ochorení Jiří Beneš: Koronavírus je menej nebezpečný ako chrípka.
Proti koronavírusovej propagande korporátnych médií sa postavil aj odborník na infekčné choroby Prof. MUDr. Jiří Beneš, CSc., ktorý považuje koronavírus za menej nebezpečný ako chrípku. Beneš je taktiež skeptikom ohľadom nosenia rúšok všade za... Čítať ďalej
15 | 09 | 2020 | Imrich Kovačič