Horskí aj leteckí záchranári pomáhali vyčerpanému turistovi
15 | 09 | 2020 I TASR

Horskí aj leteckí záchranári pomáhali v utorok vo Vysokých Tatrách vyčerpanému poľskému turistovi, skončil v nemocnici. Informuje o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojej webovej stránke.


Tridsaťročný muž sa nachádzal na turistickom chodníku nad „Ohniskom“ vo Veľkej Studenej doline. Z dôvodu vyčerpania a dehydratácie následkom zdravotných ťažkostí ešte z predchádzajúceho dňa nebol schopný pokračovať v zostupe.

HZS požiadala o súčinnosť posádku Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby z Popradu. „Z heliportu v Starom Smokovci pribrala na palubu záchranára HZS a vysadila lekárku VZSS,“ uvádza s tým, že horského záchranára pomocou palubného žeriava vysadili pri turistovi.

Po tom, ako mu poskytol neodkladnú zdravotnú starostlivosť a pripravil ho na transport, ich oboch z terénu evakuovali a letecky transportovali na heliport v Starom Smokovci. „Tu bol pacient odovzdaný do starostlivosti lekárke VZZS a letecky dopravený do nemocnice v Poprade,“ dodáva HZS.

Matovič si myslí, že by Česko malo viac testovať ľudí s podozrením na COVID-19
Premiér Igor Matovič (OĽANO) si myslí, že susedné Česko by malo zvýšiť počty testovaných na ochorenie COVID-19. Povedal to v utorok po slávnostnej omši v bazilike v Šaštíne-Strážach. Zároveň uviedol, že si s českým premiérom Andrejom Babišom... Čítať ďalej
15 | 09 | 2020 | TASR