Zverstvo, za ktoré musia pykať - nechal sa uniesť Trump na Twitteri
14 | 09 | 2020 I Diana Zaťková

Donald Trump sa neudržal pri komentovaní streľby na dvoch policajtov z Los Angeles, ktorí boli prepadnutí a niekoľkokrát strelení v služobnom aute. Miestny šerif uviedol, že je to súčasť rastúceho trendu, v ktorom sú policajti napádaní bez provokácie.


Dvaja zástupci šerifa z Los Angeles boli v sobotu zasiahnutí streľbou v aute neďaleko stanice metra v meste Compton, informovalo ministerstvo na svojom oficiálnom účte na Twitteri. Zdieľalo zábery z útoku, ktoré ukazujú, ako strelec prešiel okolo ich vozidla, zdvihol zbraň a spustil paľbu na oboch policajtov.





Mrazivé zábery zdieľali na sociálnych sieťach mnohí vrátane prezidenta Trumpa. "Zvery, ktoré musia byť tvrdo potrestané!" napísal krátko po incidente. Prezident Donald Trump bol temperamentný a pokračoval: "Ak zomrú (policajti), vykonajte rýchly trest, a to trest smrti pre vraha," uviedol v nedeľu na twitteri. "Jediný spôsob, ako to zastaviť," ešte dodal Trump.

Ak by policajti skutočne zomreli a vraha chytili a súdili, kalifornské zákony by umožňovali trest smrti. Od roku 2006 však v Kalifornii nebol nikto popravený a guvernér Gavin Newsom vydal vlani moratórium na popravy. Trest smrti môže nariadiť federálny justičný systém, ale v praxi je väčšina rozsudkov smrti vynesená štátnymi súdmi.

Hackeri z Číny, Iránu a Ruska sa pokúšajú špehovať kampane Trumpa a Bidena
Hackeri z Číny, Ruska a Iránu sa podľa Microsoftu pokúšajú špehovať prezidentské kampane Donalda Trumpa a Joea Bidena. Čítať ďalej
13 | 09 | 2020 | Mário Martinka


Trump sa často dožaduje na Twitter, aby boli obnovené popravy obzvlášť ohavných zločincov. Minulý mesiac vyzval federálnych prokurátorov, aby „znovu požiadali o trest smrti“ pre bostonského maratónskeho bombardéra Dzokhara Tsarnaeva, potom čo v máji vypršali jeho rozsudok smrti. Trump sa predtým, ako sa stal prezidentom, vyslovil za popravu teroristov, vrahov policajtov, masových strelcov a pedofilov Islamského štátu (IS, predtým ISIS).


Policajti boli s vážnymi zraneniami a v kritickom stave prevezení do nemocnice, uviedol pre médiá šerif Alex Villanueva. Dvojica, 31-ročná žena a jej 24-ročný mužský partner, podstúpili operáciu a urgentné ošetrenie viacerých strelných poranení.

"Obaja stále bojujú o život, takže si na nich spomeňte vo svojich myšlienkach a modlitbách," dodalo ministerstvo. Šerif Villanueva uviedol, že útok bol zbabelým činom, ktorý sa javí ako súčasť rastúceho trendu, keď sú podozriví nevyprovokovaní. Takmer každý týždeň policajti zomierajú pri výkone služby, konštatoval šerif. Šerifovo oddelenie tiež informovalo, že demonštranti pri vchode do pohotovostnej nemocnice  skandovali: „Dúfame, že zomrú!“

Hubbleov vesmírny ďalekohľad zachytil neuveriteľný obraz tlakovej vlny po výbuchu supernovy (FOTO)
Hubblov vesmírny ďalekohľad v priebehu svojej 30-ročnej misie zaznamenal nespočetné množstvo úchvatných fotografií. Posledným príkladom je neuveriteľný obraz tlakovej vlny po výbuchu supernovy, ktorá bola od Zeme vzdialená asi 2 600 svetelných... Čítať ďalej
13 | 09 | 2020 | Marek Molnár