Šokujúce rodinné tajomstvo zosnulého Menzela odhalené!
14 | 09 | 2020 I Timotej Dudka

Nebol prvý slávny v rodine. Otec oscarového režiséra Jiřího Menzela (†82) bol Josef Menzel (†73), spisovateľ a novinár. Je duchovným otcom hviezdy detských sŕdc minulého storočia Miška Gulôčky. Podľa knižky vznikli v roku 1973 aj slávne Večerníčky v hlavnej úlohe s medvedíkom, píše portál Aha!


Josef Menzel vyštudoval gymnázium v Náchode a za druhej svetovej vojny používal pri písaní pseudonym Jan Vik. Ako stúpenec sociálnej demokracie odmietol v roku 1948 vstúpiť do komunistickej strany. Tým si proti sebe súdruhov dosť pobúril.

Režisérov otec mal však šťastie v nešťastí. Medzi jeho priateľov patril aj legendárny Jiří Trnka (†57), ktorý ilustroval už prvé Menzelové knihy pre deti. Maliar, grafik, sochár a zakladateľ neskôr veľmi slávneho štúdia kresleného filmu Bratři v triku si vzal Jozefa k sebe ako dramaturga.

https://www.hlavnydennik.sk/2020/09/12/herec-martin-huba-o-zosnulom-menzelovi-%e2%80%a082-jeho-odchod-trval-prilis-dlho/

Vtedy tam vznikali snímky ako Dva mrazíci, Sen noci svätojánskej alebo aj práve Miško Guľôčka. Jiřího Trnku učil kresleniu na gymnáziu v Plzni sám otec Spejbla a Hurvínka Josef Skupa (†64). A je zaujímavou zhodou náhôd, že príbehy Miška Guľôčky po rokoch dabovala práve Helena Štáchová (†72), manželka Miloša Kirschnera (†69), ktorý štafetu pri drevených hrdinov po Skupovi prevzal.

Josef Menzel zomrel v roku 1975, ale našťastie sa úspechov svojho syna dočkal, a to vrátane sošky Oscara za film Ostro sledované vlaky.

Čo sa to deje s Verešovou? Na móle vyzerá ako po prežúrovanej noci!
Mnohí sú presvedčení, že má zmluvu s diablom. Takto dokonalú postavu po dvoch deťoch má naozaj len máloktorá žena. Posledné fotky Andrey Verešovej (40) z módnej prehliadky v Bratislave ale skôr desia, píše portál Blesk. Čítať ďalej
14 | 09 | 2020 | Timotej Dudka