Rusko chce zintenzívniť protiteroristickú spoluprácu s USA
14 | 09 | 2020 I Ivan Brožík

Moskva očakáva, že Washington bude mať recipročne takú istú snahu.


Rusko je pripravené zintenzívniť protiteroristickú spoluprácu s USA a očakáva, že to urobí aj Washington, povedal pre agentúru TASS ruský veľvyslanec vo Washingtone Anatolij Antonov. Správu ponúkol portál tass.com.


V piatok bola vztýčená vlajka na území ruskej diplomatickej misie vo Washingtone na pamiatku padlých zabitých pri teroristických útokoch z 11. septembra 2001. "Spájajú nás udalosti nielen, keď je všetko v relatívnom poriadku, ale najmä vo chvíľach smútku. Pred devätnástimi rokmi došlo ku katastrofe. Ruský prezident Vladimir Putin bol jedným z prvých, ktorí podporili amerického prezidenta Georga W. Busha a Americký ľud, “ uviedol Antonov.


„Na znak úcty a smútku za ľuďmi, ktorí zahynuli pri teroristických útokoch, sme spustili vlajku na ruskom veľvyslanectve,“ uviedol diplomat. "Boj proti terorizmu je veľmi dobrou príležitosťou, oblasťou, kde by sme mohli spolupracovať s USA. Sme pripravení na takúto interakciu, teraz sú na rade naši americkí partneri," uviedol veľvyslanec.


Globálni investori pokračujú v nalievaní peňazí do Číny
Čína prilákala minulý mesiac priame zahraničné investície (PZI) vo výške 84,1 miliárd juanov (12,3 miliárd dolárov) - o 18,7 percenta viac ako pred rokom - pričom druhá najväčšia ekonomika sveta po vypuknutí epidémie Covid-19 pokračuje v oživovaní,... Čítať ďalej
14 | 09 | 2020 | Marek Molnár

Antonov tiež poznamenal, že vzťahy medzi Ruskom a USA sú v hlbokej kríze a v blízkej budúcnosti sa neočakávajú žiadne prielomy. "V súčasnej fáze sú vzťahy medzi Ruskom a USA v hlbokej kríze. Ťažko by sme v blízkej budúcnosti mohli očakávať nejaké prielomy, najmä vzhľadom na nadchádzajúce prezidentské voľby v USA," uviedol Antonov. „Sme pripravení rozvíjať vzťahy do tej miery, do akej sú na to pripravení naši americkí kolegovia,“ dodal.


„Zatiaľ však nevidíme veľkú túžbu protistrany po niečom takom,“ poznamenal veľvyslanec. „Preto je v tejto situácii pre nás obzvlášť dôležitá komunikácia a kontakty medzi ľuďmi, predstaviteľmi sfér kultúry a športu,“ dodal Anatolij Antonov.


„Rusko už nie je nepriateľom NATO, teraz je ním medzinárodný terorizmus“: Macron vyzýva alianciu, aby prehodnotila svoje priority
Francúzsky prezident Emmanuel Macron vyzval NATO, aby prehodnotilo svoje priority a prehlásil, že medzinárodný terorizmus je hlavným nepriateľom aliancie, zatiaľ čo Rusko je niečo medzi „hrozbou“ a „partnerom“. Čítať ďalej
05 | 12 | 2019 | Marek Molnár