Z nezákonných lustrácií je obvinený ďalší policajt
11 | 09 | 2020 I SITA

Policajná inšpekcia obvinila ďalšieho policajta z nezákonných lustrácií. Ide o Milana M., ktorý pracoval ako zástupca riaditeľa Národnej jednotky finančnej polície Národnej kriminálnej agentúry (NAKA).


Známy je aj svojimi kontaktmi na nitrianskeho oligarchu Norberta B. Podľa policajnej inšpekcie sa zapojil do nezákonných lustrácií pre Mariana K. Informuje o tom portál Aktuality.sk. Policajná inšpekcia už mesiace vyšetruje, ktorých policajtov Norbert B. úkoloval a kto sa nezákonne prehrabával v registroch, aby bez príčiny lustroval množstvo ľudí a zistenia potom odovzdával ďalej.

Policajná inšpekcia bývalého funkcionára NAKA obvinila zo zneužívania právomocí verejného činiteľa, neoprávneného nakladania s osobnými údajmi a ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti. Pre Aktuality.sk to potvrdila Petra Friese z komunikačného odboru rezortu vnútra. V súvislosti s vyšetrovaním lustrácií novinárov podľa nej vyplynuli nové skutočnosti, ktoré viedli k obvineniu 42-ročného policajta.

„Jeho obvinenie sa netýka ani lustrovania Jána Kuciaka, ani lustrácií novinárov. Subjekty, ktorých sa protiprávne konanie týka, nie je v tomto štádiu vyšetrovania vhodné bližšie špecifikovať,“ vysvetlila Friese.

Rezort financií už pracuje na legislatíve k zavedeniu výdavkových stropov
Ministerstvo financií už pripravuje legislatívu k výdavkovým stropom. Opatrenie by malo byť súčasťou pripravovanej novely ústavného zákona o rozpočtovej zodpovednosti, ktorú by mal rezort financií predložiť na pripomienkovanie ešte tento... Čítať ďalej
11 | 09 | 2020 | SITA