AKTUALIZOVANÉ: Vo štvrtok na Slovensku potvrdili 186 pozitívnych prípadov koronavírusu
11 | 09 | 2020 I SITA

Vo štvrtok potvrdili 186 pozitívnych prípadov ochorenia COVID-19. Národné centrum zdravotníckych informácií o tom informovalo na webe covid-19.nczisk.sk.


Od prepuknutia ochorenia sa tak na Slovensku nakazilo už 5 252. ľudí. Vo štvrtok urobili laboratóriá 4 266 testov. Nepribudlo žiadne úmrtie pacienta s potvrdeným koronavírusom, na Slovensku ich aktuálne evidujeme 37.

Vyliečilo sa ďalších 80 osôb. Počet ľudí, ktorí prekonali ochorenie, tak na Slovensku stúpol na 3 081.

Správa bola aktualizovaná 11.9.2020 o 10:35.

Ako informovalo Ministerstvo zdravotníctva SR na svojej webovej stránke, v nemocniciach je hospitalizovaných 117 pacientov, z nich potvrdené ochorenie COVID-19 má 94 ľudí. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti je 15 osôb, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje osem pacientov. Aktívnych prípadov na Slovensku máme 2 134.

Najviac ľudí bolo pozitívnych na COVID-19 v okrese Bratislava, kde potvrdili 38 infikovaných. Okres Trnava eviduje 12 nových prípadov, po 11 majú okresy Tvrdošín a Dunajská Streda. V okrese Nitra zaznamenali deväť nových prípadov, v okrese Nové Zámky osem, v okrese Galanta sedem a v okrese Trenčín šesť. Pozitívne testy boli aj v okresoch Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Brezno, Čadca, Detva, Dolný Kubín, Galanta, Ilava, Komárno, Košice, Levice, Levoča, Liptovský Mikuláš, Lučenec, Malacky, Michalovce, Myjava, Námestovo, Nitra, Nové Mesto nad Váhom, Partizánske, Pezinok, Poprad, Prešov, Prievidza, Rimavská Sobota, Ružomberok, Senec, Snina, Spišská Nová Ves, Stará Ľubovňa, Šaľa, Topoľčany, Trebišov, Vranov nad Topľou a Žilina. Pozitívne testy malo 96 žien a 90 mužov vo veku od 1 do 89 rokov.

Polícia zadržala bývalého šéfa protikorupčnej jednotky NAKA R. Krajmera
Polícia zadržala vo štvrtok večer bývalého šéfa protikorupčnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Róberta Krajmera. Policajti ho podľa informácií TASR vyviedli z jeho domu v Trenčíne v putách. Upozornila na to TV Markíza. Zásah má... Čítať ďalej
11 | 09 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR