Trenčiansky okresný súd rozhoduje o väzbe pre obvinených v kauze Fatima
11 | 09 | 2020 I TASR

Okresný súd v Trenčíne rozhoduje o väzbe pre obvinených v súvislosti s kauzou baru Fatima.


Policajti pred sudcu priviedli advokátku Annu Ž., expolicajta Milana Ž., ako aj Petra V. Ide o svata bývalej štátnej tajomníčky Moniky J., ktorá je v prípade tiež obvinená. Od marca je vo väzbe pre obvinenie z trestných činov podplácania a prijímania úplatku v kauze Búrka.

V kauze Fatima polícia tento týždeň obvinila celkovo päť ľudí. Obvinenie sa týka trestnej veci zločinu marenia spravodlivosti a prečinu krivej výpovede a krivej prísahy, priblížil pre TASR hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. Okrem spomínaných je obvinený aj doterajší svedok v kauze Michal V. Podľa advokáta Moniky J. Petra Erdősa považuje jeho klientka výpovede svedkov v kauze Fatima za klamstvá.

Polícia v súvislosti s kauzou tiež vo štvrtok (10. 9.) večer zadržala bývalého šéfa protikorupčnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Róberta Krajmera.

Rezort financií už pracuje na legislatíve k zavedeniu výdavkových stropov
Ministerstvo financií už pripravuje legislatívu k výdavkovým stropom. Opatrenie by malo byť súčasťou pripravovanej novely ústavného zákona o rozpočtovej zodpovednosti, ktorú by mal rezort financií predložiť na pripomienkovanie ešte tento... Čítať ďalej
11 | 09 | 2020 | SITA