Kim Čong-un je v dobrom zdravotnom stave, tvrdí Trump
11 | 09 | 2020 I Marek Molnár

Neočakávané potvrdenie dobrého zdravia Kim Čong-una americkým prezidentom Donaldom Trumpom vyvolalo lavínu zmätku aj úsudku. Tieto poznámky prišli v nadväznosti na tvrdenia o priateľstve oboch vodcov v novej knihe, informuje portál RT.


"Kim Čong-un je v dobrom zdravotnom stave. Nikdy ho nepodceňujte!,“ napísal vo štvrtok na Twitteri Donald Trump. Prezident sa pravdepodobne odvolával na nedávno kolujúce zvesti o severokórejskom vodcovi, ktoré tvrdia, že vážne ochorel alebo dokonca zomrel, a to aj napriek tomu, že k tomu nie je dostatok dôkazov.



Trumpov krátky príspevok na Twitteri vytvoril vlnu komentárov a Kimovo meno sa hneď premenilo na trendovou témou. Niektorí dokonca tvrdili, že Trump bol pri tweete pod vplyvom.





Mnoho komentátorov považovalo za „problematické“, aby americký prezident „chválil severokórejského diktátora“, zatiaľ čo mnoho ďalších poslalo množstvo vtipných obrázkov o priateľstve tohto páru.



Prezidentova poznámka bola tiež spojená s tvrdeniami v novej knihe amerického novinára Boba Woodwarda, v ktorej sa opisuje priateľský vzťah medzi Trumpom a Kim Čong-unom.

Kniha sa v stredu dostala na titulné stránky správ, podľa ktorých Trump chcel verejne „bagatelizovať“ rozsah pandémie Covid-19. Autor vydal zvukové klipy, aby toto tvrdenie zjavne podporil. Biely dom tieto obvinenia poprel.

USA sú „hlavným motorom“ militarizácie v Juhočínskom mori, tvrdí čínsky diplomat
Vysoko postavený čínsky diplomat uviedol, že Washington priamo zasahuje do námorných a územných sporov v problémovom regióne Juhočínskeho mora a stáva sa hlavným motorom tamojšej militarizácie, ktorá zodpovedá jeho vlastnej agende, informuje portál... Čítať ďalej
11 | 09 | 2020 | Marek Molnár