Obrovské nešťastie: Muž požiadal svoju priateľku o ruku, o päť minút bol mŕtvy!
10 | 09 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

João Guilherme Torres Fadini (†24) spolu so svojou láskou Larissou Campos (25) trávili čas s priateľmi pri priehrade Itupararanga, ktorá sa nachádza na rieke Sorocaba, v brazílskom Sao Paule. O tragédii, ktorá sa stala po tom ako Joao požiadal svoju milovanú o ruku, informoval aj anglický denník The Sun.


Šťastie zaľúbenej dvojice netrvalo dlho. Po tom, ako podnikateľ Joao požiadal svoju priateľku o ruku sa udialo niečo, čo obom navždy zmenilo ich životy. Mladý muž súhlasil s tým, že si pôjde dať s kamarátmi plavecké preteky v rieke. Krátko na to dal svojej snúbenici pusu na čelo, skočil do vody, lenže o päť minút neskôr sa stratil pod hladinou, na ktorú sa už nevynoril.
Posledné slová: „Milujem ťa“

Čo všetko sa dialo pred tragédiou opísala Larissa miestnej televíznej stanici G1 News. „Požiadal ma, aby som na neho počkala a ešte mi povedal, že ma miluje. Po bozku si vyzliekol tričko a spolu s našimi priateľmi išiel do vody,“ povedala užialená mladá žena.

„Kamaráti si chceli dať preteky na druhý breh. Takmer všetci to vzdali, len João a môj švagor Gabriel pokračovali,“ dodala s plačom Larissa. Jej milovaný João bol podľa priateľov dobrý plavec, lenže z ničoho nič zmizol pod hladinou vody.

Pod Rysmi prišla o život poľská turistka
Na Rysoch vo Vysokých Tatrách zomrela 22-ročná poľská turistka. V stredu skoro ráno boli horskí záchranári požiadaní o pátranie po poľskej turistke, ktorá sa nevrátila z túry. Čítať ďalej
09 | 09 | 2020 | SITA


Ako píše na webe G1 News obaja muži začali podľa mladej ženy volať o pomoc a všetci im utekali pomôcť. Jej švagrovi sa podarilo oprieť sa o kmeň stromu, João Guilherme ale zmizol vo vode. „Bolo to prvý raz čo sme na tom mieste boli. Vedela som, ako dobre vie plávať,“ povedala pre G1 News nešťastná mladá žena.
Namiesto svadby chystá pohreb

Záchranári začali veľké pátranie so záchrannými člnmi a potápačmi, ku ktorým sa neskôr pridali aj odborníci z armády. Kým nedorazili hasiči zmiznutého Joaa hľadali jeho kamaráti všade. Takmer hodinu a pol po príchode hasičov napokon našli potápači jeho bezvládne telo a Larissa si vypočula správu, ktorej sa obávala. Jej životná láska je mŕtva!

Dvojica by 8. septembra oslávila dva roky čo spolu chodili. „Povedal mi, že už nechce dlho čakať na to, aby sa oženil, pretože túžil založiť si so mnou rodinu,“ uviedla užialená mladá žena. „Všetko, čo mi teraz zostalo, sú spomienky na to, čo sme zažili a plánovali spolu prežiť. Milovali sme život a najmä jeden druhého,“ vyznala sa užialená Larissa, ktorá priznala, že nedokáže myslieť na nič iné, len na svojho milovaného priateľa.

Čaká svet smrtiaci december? Podľa odborníkov pôjde o milióny životov
Globálna predpoveď Inštitútu pre meranie a vyhodnocovanie zdravia upozorňuje, že čelíme riziku smrtiaceho decembra. Celosvetovo môže byť začiatkom zimy na COVID-19 až 30-tisíc mŕtvych denne. Vedci vo svoje práci predstavili 3 scenáre možného vývoja... Čítať ďalej
09 | 09 | 2020 | Natália Sollárová