Brocková verí, že kandidát ČR má šancu uspieť vo voľbách OECD
10 | 09 | 2020 I TASR

Štátna tajomníčka Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR Ingrid Brocková verí, že Česká republika ako stredoeurópska krajina má šancu uspieť so svojím kandidátom na post generálneho tajomníka Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD).


Uviedla to po štvrtkovom stretnutí s veľvyslancom ČR na Slovensku Tomášom Tuhým, ktorý jej predstavil Vladimíra Dlouhého, nominovaného na daný post. TASR o tom informoval tlačový odbor MZVEZ SR.

„Slovensko podporuje transparentnú voľbu nového generálneho tajomníka OECD a všetky predložené kandidatúry budú predmetom dôsledného domáceho posudzovania. Vzhľadom na doterajších generálnych tajomníkov OECD pochádzajúcich z Francúzska, Kanady a Mexika verím, že Česká republika, ako stredoeurópska krajina, má šancu uspieť so svojím kandidátom v najbližších voľbách na túto pozíciu,“ uviedla Brocková.

Pekári kritizujú nárast minimálnej mzdy a avizujú možné prepúšťanie
Za uplynulých päť rokov stúpli náklady slovenských pekárov na zamestnancov v priemere o 90 %. Čítať ďalej
10 | 09 | 2020 | SITA


Kandidát ČR Vladimír Dlouhý aktuálne pôsobí ako prezident Hospodárskej komisie Českej republiky. Český veľvyslanec predstavil Brockovej kandidáta prostredníctvom jeho skúseností, dosiahnutých úspechov a vízie činnosti OECD pre ďalšie obdobie.

Rok 2021 bude musieť byť podľa neho venovaný v prvom rade obnove ekonomiky postihnutej následkami krízy COVID-19, ale aj jej predchádzajúceho spomaľovania. Ako významnú vníma podľa MZVEZ tému moderných technológií, digitalizácie a umelej inteligencie a ich sociálno-ekonomické dosahy.