Začiatok procesu so západoslovenským drogovým gangom sa posunie
09 | 09 | 2020 I SITA

Vo štvrtok 10. septembra sa mal na pracovisku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici začať súdny proces so skupinou obžalovaných okolo Slavomíra W. Spolu desať osôb čelí v tomto prípade obžalobe pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny ako aj pre drogovú trestnú činnosť. Začiatok procesu sa však posunie.


„Hlavné pojednávanie je zrušené z dôvodu práceneschopnosti jedného z obhajcov,“ informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Dodala, že ďalší termín pojednávania je nariadený na 28. septembra.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) vykonala v decembri 2018 akciu zameranú na zločineckú skupinu operujúcu najmä v Seredi, Galante, Trnave, Nitre a v ich širšom okolí. Skupina sa zaoberala výrobou a distribúciou pervitínu, ale obchodovala aj s kokaínom.

Na ochorenie COVID-19 zomrelo 15-ročné dievča, potvrdil Krajčí
Na nový koronavírus zomrelo 15-ročné dievča. Pred rokovaním vlády to potvrdil minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO). Dievča malo podľa neho aj iné zdravotné ťažkosti a veľký stupeň obezity, čo je rizikový faktor pri nákaze ochorením... Čítať ďalej
09 | 09 | 2020 | SITA


Skupina mala podľa polície viac než desať členov a fungovala minimálne od roku 2015. V tomto období si v Poľsku na výrobu metamfetamínu zabezpečili 2,5 tony tabletiek v hodnote 4,8 milióna eur. Z liekov vyrobili približne 480 kilogramov metamfetamínu v hodnote takmer 17 miliónov eur.

Policajti v decembri 2018 vzniesli obvinenia pôvodne voči 19 osobám, pričom Slavomíra W., Tibora P., Miroslava P., Radovana F. a Michala J. vzal súd do väzby. Ďalšiu akciu, zameranú na drogovú trestnú činnosť na západnom Slovensku, NAKA vykonala v máji 2019. Medzi zadržanými vtedy boli aj policajt, bývalý policajt a príslušník Kriminálneho úradu Finančnej správy SR.

Obžalovaným v tomto prípade hrozia tresty odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo doživotie.