Ľubomír Vážny v Sociálnej poisťovni skončil
09 | 09 | 2020 I Ivan Brožík

Sociálna poisťovňa má nového riaditeľa Juraja Káčera, minister Krajniak odvolal Vážneho


Poslanec Smeru Ľubomír Vážny nečakane skončil ako riaditeľ Sociálnej poisťovne, ktorým bol od roku 2016. Odvolala ho vláda na návrh ministra práce Milana Krajniaka (Sme rodina). Informuje portál e.dennikn.sk.

Vážneho mali odvolať až po tom, ako novelou zákona rozšíria dôvody, ktoré im to umožnia. To sa však nestalo. Lenže - obsadenie postu riaditeľa je pre vládne strany dôležité.

“Minister Krajniak sa pri výmene Vážneho napokon rozhodol pre rýchlejšiu a jednoduchšiu cestu, ako je zmena zákona – zozbieral podozrenia spojené s jeho osobou a odvolal ho pre neplnenie zákonom stanovených povinností.” Píše portál e.dennikn.sk.

Juraj Káčer je bratislavský komunálny politik. Je poslancom zastupiteľstva v Dúbravke, na župe aj v mestskom zastupiteľstve. V komunálnych voľbách kandidoval za koalíciu pravicových strán. Je aj členom rady Environmentálneho fondu a ako viceprimátor mal na starosti agendu športu, školstva, komunikácie so župou a bezpečnosti.

“Šéf poisťovne podľa ministra obišiel jej dozornú radu pri tendri na prevoz peňazí, ktorý vyhrala firma Bonul. Takéto veľké tendre podľa Krajniaka musí okrem Vážneho schváliť aj dozorná rada poisťovne. Ďalším dôvodom bolo, že riaditeľ zámerne uvádzal v plánoch poisťovne nižšie výdavky na jej vlastné fungovanie a riskoval tak, že úrad poruší zákon o rozpočtových pravidlách.” Informuje e.dennikn.sk.

Posledným dôvodom bolo, že Sociálna poisťovňa neposielala riadne rozhodnutia o zániku nároku na materské dávky a porušovala tak zrejme zákon.

Sociálna poisťovňa vyplatí v septembri posledné pandemické dávky v nezamestnanosti
Sociálna poisťovňa vyplatí v septembri posledné dávky v nezamestnanosti za predĺžené podporné obdobie. Na konci augusta sa totiž skončilo predĺžené podporné obdobie v nezamestnanosti. Čítať ďalej
08 | 09 | 2020 | SITA