Vrchný súd v Prahe zamietol Majského sťažnosť, ostáva vo väzbe
08 | 09 | 2020 I SITA

Vrchný súd v Prahe zamietol sťažnosť právoplatne odsúdeného Jozefa Majského, ktorý tak zostáva v predbežnej väzbe.


Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Mestského súdu v Prahe Markéta Puci. Doplnila, že štátna zástupkyňa podala na pražský súd návrh na predanie Majského k výkonu trestu do Slovenskej republiky. Pojednávanie o tom návrhu sa bude konať 30. septembra o 11:00 na Mestskom súde v Prahe.

Mestský súd v Prahe vzal Jozefa Majského, odsúdeného v kauze podvodu nebankoviek Horizont Slovakia a BMG Invest, do predbežnej väzby 6. augusta. Vyhovel tak návrhu Mestského štátneho zastupiteľstva v Prahe. Proti tomuto rozhodnutiu podal Majský sťažnosť.

Bukovský vyzýva nosiť na rúšku symbol odporu
Vláda Igora Matoviča nesplnila verejnú výzvu, ktorú jej adresoval známy slovenský doktor Igor Bukovský. Rozhodol sa preto urobiť rázny krok. Odteraz bude na rúšku nosiť symbol – čierny krížik, ktorým chce vyjadriť nesúhlas s politikou vlády ohľadom... Čítať ďalej
08 | 09 | 2020 | Imrich Kovačič


Senát Najvyššieho súdu SR (NS SR) zamietol na pojednávaní 29. júla odvolanie Majského v kauze podvodu nebankoviek Horizont Slovakia a BMG Invest. NS SR tak potvrdil rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku, ktorý ho v roku 2015 odsúdil na deväť rokov odňatia slobody.

Odsúdeného Majského zadržala v utorok 4. augusta v nemocnici v Prahe česká polícia. Podľa medializovaných informácií bol hospitalizovaný na psychiatrii.