Na šéfa SNS kandidujú Danko a Hrnko, snem bude v sobotu
08 | 09 | 2020 I TASR

Kandidátmi na predsedu mimoparlamentnej SNS sú doterajší šéf strany Andrej Danko a podpredseda Anton Hrnko.


TASR to potvrdilo tlačové oddelenie SNS s tým, že bývalý poslanec parlamentu za SNS Radovan Baláž nekandiduje. Šéfa strany si budú delegáti voliť na sneme, ktorý sa bude konať v sobotu (12. 9.) v Liptovskom Mikuláši.

Kandidátov na funkciu predsedu strany mohli podľa tlačového oddelenia nominovať krajské rady. Danko svoju opätovnú kandidatúru potvrdil minulý týždeň.

Ak Slovensko vyčerpá v oblasti vedy tento rok 60 miliónov eur, nebude podľa Paulisa vracať eurodotácie
Ak Slovensko vyčerpá v oblasti vedy a výskumu tento rok 60 miliónov eur, vrátenie nevyčerpaných eurodotácií krajine nebude hroziť. Uviedol to na dnešnej tlačovej konferencii štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Ľudovít... Čítať ďalej
08 | 09 | 2020 | SITA


Protikandidát súčasného šéfa SNS Hrnko ešte v júli odkázal Dankovi, že na čele s ním strana skončí. Nevidí preto inú cestu pre SNS ako zmenu vedenia. Cez leto Hrnko hovoril, že za predsedu preferuje Baláža, ten napokon nekandiduje.

SNS získala vo februárových parlamentných voľbách 3,16 percenta platných hlasov a nedostala sa do Národnej rady SR. V minulom volebnom období bola súčasťou vládnej koalície.