Na Cypre momentálne pôsobí 241 slovenských vojakov, tvrdí Naď
08 | 09 | 2020 I SITA

V rámci mierovej misie Unficyp na stredomorskom ostrove Cyprus v súčasnosti pôsobí celkovo 241 slovenských profesionálnych vojakov.


Ako ďalej v tlačovej správe informovala hovorkyňa ministerstva obrany Martina Kovaľ Kakaščíková, na stretnutí s mimoriadnym a splnomocneným veľvyslancom Cyperskej republiky Nicosom P. Nicolaouom to skonštatoval minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO).

Doplnil, že úlohou vojakov, ktorí sú v rámci misií na ostrove prítomní 19 rokov, je zabezpečiť integritu nárazníkového pásma a udržanie vojenskej rovnováhy na rozdelenom ostrove.

Odborári žiadajú miernejšie zníženie minimálnych pokút za ťažkú ujmu na zdraví následkom pracovného úrazu
Konfederácia odborových zväzov SR žiada ministerstvo práce a sociálnych vecí, aby sa minimálne pokuty pre firmy za pracovné úrazy, ktorými bola spôsobená ťažká ujma na zdraví, znížili miernejšie. V súčasnosti pokuta pre zamestnávateľa dosahuje... Čítať ďalej
08 | 09 | 2020 | SITA


Naď zároveň vyzdvihol vzájomnú spoluprácu SR a Cypru aj počas pandémie COVID-19. „Prostredníctvom Vzdušných síl Ozbrojených síl SR sme napríklad zabezpečovali prevoz občanov v rámci repatriácií na Slovensko aj Cyprus,“ povedal.

Šéf rezortu obrany dnes tiež rokoval s veľvyslancom Kazašskej republiky Romanom Vasilenkom.