Automobilka General Motors bude so startupom Nikola vyrábať elektromobily
08 | 09 | 2020 I SITA

Automobilka General Motors (GM) vytvorila partnerstvo v oblasti výroby elektrických vozidiel s americkým startupom Nikola. GM zostrojí nákladné auto Badger firmy Nikola na vodíkový a elektrický pohon.


Predpokladá sa, že Badger sa začne vyrábať koncom roku 2022. GM zároveň pomôže s redukciou nákladov na ďalšie autá firmy Nikola vrátane veľkých nákladných automobilov a Nikola bude používať systém batérií a technológiu vodíkového pohonu automobilky General Motors. Výmenou za to GM získa novo emitované kmeňové akcie startupu Nikola v hodnote 2 mld. USD.

Ide už o druhé veľké partnerstvo, ktoré tento mesiac ohlásila spoločnosť General Motors. Vo štvrtok automobilka GM uviedla, že bude spoločne s japonským výrobcom áut Honda zdieľať náklady vývoja vozidiel poháňaných elektrickými batériami aj áut so spaľovacím motorom.

"Zvyšujeme našu prítomnosť v mnohých segmentoch elektrických vozidiel vyrábaných vo veľkom objeme, pričom zväčšujeme rozsah výroby, aby sme znížili náklady na batérie a palivové články a aby sme zvýšili ziskovosť," uviedla vo vyhlásení generálna riaditeľka General Motors Mary Barra.

SAK stále disciplinárne stíha advokátov z Threemy Mariana K.
Disciplinárne konania voči advokátom z Threemy Mariana K. pred Slovenskou advokátskou komorou (SAK) nie sú ukončené. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa SAK Alexandra Donevová. Čítať ďalej
08 | 09 | 2020 | SITA