Karanténa Krajčího neovplyvnila chod rezortu zdravotníctva
07 | 09 | 2020 I SITA

Karanténa ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽANO) nemá dosah na chod ministerstva. Zamestnanci vrátane šéfa rezortu pracujú z domu. Pre TASR to uviedla hovorkyňa MZ SR Zuzana Eliášová s tým, že Krajčí sa cíti dobre.


Krajčí je v preventívnej karanténe po tom, ako bol vo štvrtok (3. 9.) v kontakte s pozitívne testovaným na COVID-19. Na stretnutí mali všetci zúčastnení počas celého pracovného stretnutia rúška a pravidelne sa v miestnosti vetralo.

Eliášová doplnila, že člen konzília odborníkov - epidemiológov, infektológov a verejných zdravotníkov bol pozitívne testovaný na ochorenie COVID-19. Na testoch bol preventívne v piatok (4. 9.), pretože mal vo štvrtok večer zvýšenú teplotu a pociťoval miernu únavu svalov.

"V kontakte s inými kolegami bol v predchádzajúce dni s rúškom, kolegov v kontakte zároveň nahlásil zamestnávateľovi, ako aj regionálnemu úradu verejného zdravotníctva. Z toho dôvodu bude 28 osôb, zamestnancov a spolupracovníkov ministerstva, preventívne testovaných na ochorenie COVID-19. Testovanie sa zrealizuje v najbližších dňoch," povedala hovorkyňa.

MZ SR zároveň od septembra pristúpilo k novému opatreniu pre svojich zamestnancov – nastaveniu možnosti práce z domu na niekoľko dní v mesiaci. V samoizolácii sa nachádza aj hlavný hygienik SR Ján Mikas. Testovať na prítomnosť nového koronavírusu ho budú počas tohto týždňa.

Minister Krajčí aj hlavný hygienik Mikas sú v samoizolácii
Minister zdravotníctva a tiež hlavný hygienik prišli do kontaktu s človekom, u ktorého sa potvrdil nový koronavírus. V karanténe je aj celé konzílium odborníkov. Čítať ďalej
07 | 09 | 2020 | Natália Sollárová