Dvom vodičom pre jazdu pod vplyvom alkoholu zadržali vodičské preukazy
07 | 09 | 2020 I SITA

Dopravní policajti odhalili 5. septembra v Ráztočne (okres Prievidza) dvoch vodičov, ktorí prekročili maximálnu povolenú rýchlosť a jazdili pod vplyvom alkoholu. Obom zadržali vodičské preukazy, informovala v pondelok trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti.


"Vodičovi (59) Toyoty policajti radarom namerali v obci rýchlosť 63 kilometrov za hodinu. Pri cestnej kontrole ho podrobili dychovej skúške s pozitívnym výsledkom merania. Nafúkal 0,28 mg/l, čo predstavuje 0,58 promile alkoholu. Policajti mu na mieste zadržali vodičský preukaz a ďalšiu jazdu zakázali," uviedla polícia.

Neskôr na tom istom mieste policajti radarom namerali osobné motorové vozidlo Audi, ktoré riadil 52-ročný vodič. Ten prekročil maximálnu povolenú rýchlosť o 19 kilometrov za hodinu. "Vodiča pri cestnej kontrole policajti podrobili dychovej skúške s výsledkom merania 0,31 mg/l, čo predstavuje 0,65 promile alkoholu v dychu. Ďalšiu jazdu mu zakázali a zadržali mu vodičský preukaz," doplnila polícia.

V prípade, ak polícia pri dychovej skúške vodičovi nameria hodnotu do jedného promile, tento sa dopustil závažného priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, za ktorý mu v správnom konaní hrozí pokuta do 1000 eur a zákaz činnosti viesť motorové vozidlá až na obdobie piatich rokov.

V prípade podvodu Patrika P. z kauzy nebankoviek vypočuli znalkyňu
Na Okresnom súde Bratislava I pokračovalo vypočúvanie znalkyne v prípade obžaloby Patrika P., ktorý podľa obžaloby v desiatich skutkoch v rokoch 2010 - 2013 od poškodených pod prísľubom vyplácania mesačných výnosov z poskytnutej sumy vylákal... Čítať ďalej
07 | 09 | 2020 | TASR