Testy v sobotu na Slovensku odhalili ochorenie u 88 ľudí
06 | 09 | 2020 I SITA

Testy v sobotu odhalili koronavírus u 88 ľudí. Laboratóriá otestovali 2 462 vzoriek a ďalších päť ľudí sa vyliečilo. Celkovo sa z ochorenia zotavilo 2 802 ľudí. Nepribudlo žiadne úmrtie. Informuje o tom Ministerstvo zdravotníctva SR na sociálnej sieti.


Ako informoval portál korona.gov.sk, počet hospitalizovaných pacientov je aktuálne 99. U 78 z nich bolo ochorenie COVID-19 potvrdené. Na jednotke intenzívnej starostlivosti je 11 pacientov, na umelú pľúcnu ventiláciu sú napojení siedmi pacienti. Sedemdňový kĺzavý medián má hodnotu 88.

Po sobotňajšom testovaní pribudlo 34 nových prípadov v okrese Bratislava, 11 v Nových Zámkoch, po osem v Michalovciach a Nitre, päť v okrese Stará Ľubovňa, tri v Trnave.

Po dva noví prípady pribudli v okresoch, Dunajská Streda, Komárno, Malacky, a Trebišov. Po jednom pozitívne testovanom hlásia okresy Dolný Kubín, Galanta, Ilava, Levice, Piešťany, Púchov, Ružomberok, Sabinov, Senec, Snina a Trenčín.

Pokračuje proces s Patrikom P., obžalovaným zo sprenevery
Pred samosudcom Okresného súdu (OS) Bratislava I pokračuje od pondelka (7. 9.) proces v prípade sprenevery Patrika P., známeho z kauzy nebankoviek. Čítať ďalej
06 | 09 | 2020 | SITA