MIMORIADNE: Birmingham oznámil "závažnú situáciu" v centre mesta po množstve útokoch s nožom
06 | 09 | 2020 I Marek Molnár

Polícia vyhlásila v centre mesta Birmingham závažnú situáciu po množstve útokoch s nožom. Vyhlásenie „závažnej situácie“ znamená, že došlo k vážnemu poškodeniu alebo existuje bezpečnostné riziko pre verejnosť, informuje portál RT.


Polícia vo West Midlands uviedla, že správy o útoku s nožom sa objavili v nedeľu okolo pol štvrtej ráno miestneho času. Následne boli nahlásené ďalšie útoky a policajti uviedli, že bolo zranených niekoľko ľudí.

"Sme si vedomí množstva zranených ľudí, ale momentálne nie sme v pozícii, aby sme povedali, koľko ich je alebo ako sú na tom," uviedla polícia vo vyhlásení.



"Stále prebiehajú vyšetrovania na zistenie toho, čo sa stalo, a môže chvíľu trvať, kým budeme v pozícii, aby sme niečo potvrdili," dodala.

Polícia tiež uviedla, že v tomto počiatočnom štádiu by nebolo vhodné špekulovať o príčinách incidentu. Polícia požiadala ľudí, aby sa držali ďalej od centra mesta Birmingham a aby boli pokojní, ale ostražití.

Miestne spravodajstvá informujú, že policajný kordón sa nachádza v blízkosti oblasti známej ako Gay Village v centre mesta.

Na Kryme muselo zasahovať 8 stíhačiek, aby zadržali tri americké bombardéry B-52 (VIDEO)
Ruská armáda vyslala osem stíhačiek na odradenie flotily amerických bombardérov blížiacich sa ku Krymu. Misia USA zahŕňala vzácny let nad Ukrajinou, pričom vo veľkom preukázali svoje letecké schopnosti, informuje portál RT. Čítať ďalej
05 | 09 | 2020 | Marek Molnár