Václav Klaus predvída ďalšiu "farebnú revolúciu". Kde? To vás asi zaskočí!
05 | 09 | 2020 I Ivan Brožík

"Koronavírusvá pandémia totálne umlčala opozíciu. Čelíme radikálnej revolúcii, riadenej ľavičiarskymi elitami a ich našepkávačov", tvrdí Václav Klaus  „Ide o ďalšiu farebnú revolúciu. Rysujú sa základy totalitne riadenej budúcej spoločnosti,“ uviedol exprezident. Klaus taktiež peipustil možnost, že pandémii mohol niekto trošku pomôcť.


Na besede o novej knihe Sebadeštrukcia Západu to v Kladne povedal bývalý prezident ČR Václav Klaus, píše portál parlamentnilisty.

Diskusia bývalého prezidenta Václava Klausa mala byť prezentáciou jeho novej knihy. Prekvapila však svojim vizionárstvom a predpoveďami budúcnosti tak našej, ako aj tej globálnej.

Václav Klaus pred zaplnenou sálou prednášal a debatoval o hrozbách, ktoré podľa neho môžu zboriť základy našej zložito budovanej spoločnosti. Stručne sa dotkol aj jarného obdobia koronakrizy.

"Boli sme zahltení stupiditou falošného boja s koronapandémiou, vydali sme k tomu knihu Karanténa. Trápilo nás, čo nám hrozí po karanténe, že sa zneužila na to, aby sa svet zadlžoval, doma, v Európe i všade po celom svete, a to spôsobom, že to nesplatia ani vnuci vašich vnukov. Desivé pomyslenie. Uvedomme si, ako hrôzostrašné, smrtiace a zásadne vážne to je. Do toho všetkého prišlo búranie sôch, pomníkov a zriekanie sa histórie, pokus o revolučnú zmenu sveta. Radikálne to k horšiemu mení svet. Všetky dlhodobé problémy sa zliali do extrémne ľavičiarskej pokrokovej ideológie, proti ktorej musíme bojovať. Ide o vznik hlbokej spoločenskej krízy a je našou povinnosťou voči tomu vystupovať, "povedal v úvode svojho vystúpenia v Kladne Václav Klaus.

Čo je veľa, to je veľa! Výročie prejavu M.L.Kinga pozdvihlo vlnu protestov v USA ešte viac
Amerika povstala proti rasizmu a policajnému násiliu voči jej černošskému obyvateľstvu. Čítať ďalej
30 | 08 | 2020 | Ivan Brožík


Vývoj, ktorý dnes vidíme v USA, bude podľa neho ak nie hneď zajtra, tak pozajtra, tu, u nás. "Skôr ale zajtra než pozajtra. Ide o kvalitatívne nový fenomén, hoci má korene už v 60. rokoch. Dôležité je povedať, že ak hovoríme o revolúcii, nie je to žiadna revolúcia zdola. Nebúria sa tí, ktorí majú dole pocit útlaku a sú nespokojní s tým, čo tí hore robia. Ide o klasickú revolúcii zhora. Túto revolúciu organizujú ľavicové elity a ich našepkávači. Ide o ďalší príklad farebnej revolúcie, " povedal exprezident jednoznačne.

"Súčasné dianie nie je útokom Východu na Západ. To si dobre musíme uvedomiť. Nie je to útok odniekiaľ z Číny alebo z Ruska na Západ. Západ sa ničí sám. Preto som knihu nazval Sebadeštrukcia Západu. To je ďalšia vec, ktorú si treba aj teraz, v súvislosti s cestou predsedu Senátu na Taiwan, uvedomiť, " dotkol sa krátko Václav Klaus jednej z aktuálne hlavných mediálnych tém.

Dianie, ktorého sme svedkami v Spojených štátoch, nemá podľa jeho slov nič spoločné s bojom za slobodu. "Čo vidíme na uliciach v Spojených štátoch, to je snaha o čo najväčšie narušenie ľudskej spoločnosti, ktorá bola po stáročia zložito evolučne utváraná. V tom, čo sa deje a čoho sme svedkami, sa rysujú obrysy totalitne riadenej spoločnosti budúcnosti, " predstavil Václav Klaus čierny scenár budúceho vývoja.

V USA to už vrie! Kenosha je obrazom chaosu, anarchie a skazy (VIDEO)
Počas prestrelky v meste Kenosha vo Wisconsine na severovýchode USA zomreli dvaja ľudia, ďalší človek utrpel zranenia. Čítať ďalej
27 | 08 | 2020 | Ivan Brožík


"Ukazuje sa, že koronavírusové pandémie, a s nimi zámerné umelé šírenie strachu boli určené na umlčanie opozície. Otázkou je, či náhodou niekto trošku neprispel k tomu, aby sa tá pandémie zrodila a vytvorila. V rúškach nie je náš krik dobre počuť. Šírenie strachu a umlčanie opozície je ďalším výrazným aspektom toho, čo sa v tejto chvíli okolo nás deje. Vidíme za tým ľavičiarstvo a návrat ľavicových utopistov, " uzavrel exprezident svoje vystúpenie.

Podľa Petra Štěpánka, ktorý debatu moderoval, má súčasné dianie svoj prvopočiatok v minulosti. "Prapôvod tohto pokrokárstva je v 60. rokoch, ktoré my vnímame inak, než to brali na Západe," povedal Štěpánek.

"Mali by sme vidieť oveľa viac ďalej. Preto som svoj príspevok do knihy napísal s názvom, že americká kultúrna revolúcia nás môže zničiť nemenej ako pred 100 rokmi ruská revolúcia. Všetko zlo sa pre mňa začína Veľkou francúzskou revolúciou, kde vidím zrod toho všetkého. Nie náhodou je v najväčšej beznádeji práve Francúzsko, " konštatoval Klaus.

Pripomenul, že už v minulom desaťročí, keď chodieval do Ameriky, tam otvorene hovoril, že Amerika už pre nás dávno nie je vzorom slobody, slobodného trhu a ďalších tém. Amerika už vraj nie je tou Amerikou, akú bývala.

Následne sa zamyslel nad tým, či platí, že je Amerika náš vzor. "Čo sem prišlo? Džínsy. Alebo KFC a neviem aké ďalšie blbosti? Tam som v živote nebol. Máme tu Coca-colu, čo som nikdy nepil. Máme ďalšie a ďalšie podobné blbosti. To je kultúrna revolúcia a my sme jej obete, " myslí si Klaus.

Vo vzťahu k hnutiu Black Lives Matter zaspomínala bývalá hlava štátu na turné prednášok zo šesťdesiatych rokov. "Pocítil som to na vlastnej koži, keď som odišiel do Ameriky na pol roka na jednu univerzitu. Odchádzal som deň po pohrebe Jana Palacha, v januári 1969, z toho uboleného a doráňaného Československa a prišiel do USA na jednu špičkovú slávnu univerzitu. A už na tretí týždeň som sa prebudil vo vtedajšom Československu. Black Lives Matter. Zažil som, keď černošskí študenti prvýkrát v histórii amerických vysokých škôl obsadili univerzitu so zbraňami. Niekoľko dní sa s nimi rokovalo, prišli všetky televízne štáby. Videl som tých chlapcov tmavej pleti s puškami, ako víťazoslávne obsadzujú univerzitu. Takže zárodky toho bolo v USA vidieť už v tých 60. rokoch, "vyjadril svoj pohľad Václav Klaus.

Víkendové násilie V USA prinieslo 4 mŕtvych a 15 zranených
Policajný komisár Danielle Outlaw označil ozbrojené násilie za „rušivé“ a „deprimujúce“ Čítať ďalej
17 | 08 | 2020 | Mário Martinka


Diskusia sa zvrtla aj k Európskej únii. Václav Klaus zopakoval, že názory v zmysle, aby Slovenská republika vystúpila z EÚ sú za súčasného stavu detinské. "Chcelo by to revolúciu, museli by tanky začať jazdiť po uliciach. To nejde. Musíte vyhrať voľby, zmeniť ústavu, urobiť tisíc a jednu vecí a potom môže niekto hovoriť o opustení Európskej únie. Hovorím to ja, ako človek, ktorý EÚ úplne nenávidí a považuje ju za záhubu našej spoločnosti. Moja kritika EÚ je absolútna. Áno, budem prvý vykrikovať, že EÚ je zlo a slepá ulička, ale nechcete byť snáď slobodomurárskym spolkom, ale politickým zoskupením, ktoré chce hrať reálnu úlohu v politickom svete, "uviedol exprezident smerom k prítomným zástupcom slovenskej trikolóry.

Bývalý prezident však aj vzhľadom k prebraným témam končil optimisticky. "Nie sú pred nami vopred uzavreté dvere. Nie je to výzva k pasivite, mlyny, ktoré sa otáčajú teraz nešťastným smerom, to je iná vec. Nemali by sme tomu prepadnúť. Záchytným bodom pre nás je náš rozum, naša vôľa a naša chuť s tým niečo urobiť, "uzavrel Václav Klaus.

O informačnom supermonopole v USA (Valentin Katasonov)
Komentár Valentina Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
12 | 08 | 2020 | Iveta Machová